Cristian Ciocan se află la un meci distanţă de a deveni challenger pentru Klitschko
Foto: Foto: Sorin Pană

Cristian Ciocan se află la un meci distanţă de a deveni challenger pentru Klitschko
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Boxerul gălăţean a primit vestea propunerii unui meci cu rusul Denis Boytsov, iar învingătorul va putea boxa cu numărul 1 la categoria grea


Succesul categoric al lui Cristian Ciocan împotriva norvegianului Leif Larsen de luna trecută, în gala de box organizată la Galaţi, l-a propulsat pe acesta în atenţia tuturor. La convenţia anuală a forului mondial de box, de la Budapesta, unde cap de afiş a fost discuţia despre challengerul oficial pentru Vladimir Klitschko, s-a luat în calcul varianta ca meci pentru stabilirea viitorului adversar al numărului 1 la categoria grea, un eventual duel între Cristian Ciocan şi rusul Denis Boytsov.

Cristian Ciocan (25 de ani), ajuns pe locul 29 în lume şi pe 11 în clasamentul WBO, a confirmat posibilitatea unui duel cu Boytsov până la finalul acestui an, miza fiind postura de challenger oficial al lui Klitschko.

„Am primit şi eu vestea, am vorbit cu promotorul meu, care a fost la convenţia WBO de la Budapesta, şi s-a propus să fac un meci cu Denis Boytsov  pentru a deveni challengerul lui Klitschko”, a spus Cristian Ciocan.

Ciocan versus Boytsov

Boxerul gălăţean, recunoscut drept Cristian Hammer, ar urma să boxeze împotriva unui fost coleg de-al său, rusul Denis Boytsov (27 ani).

Boytsov, locul 20 în topul boxrec, a câştigat toate cele 33 de partide de până acum, iar 26 dintre victorii au fost obţinute prin KO. La fel ca Ciocan, el este campion mondial la juniori şi e stabilit în Germania.

Ciocan a spus despre Boytsov că îl cunoaşte foarte bine, cei doi fiind colegi în trecut la clubul Universum. „Am fost colegi la Universum, îl cunosc, e foarte talentat, foarte puternic, dar ar fi un pas foarte mare pentru mine. Nu că e prea devreme, odată şi-odată trebuie să fac pasul acesta, dar acum în funcţie şi de ce oferte primim. Depinde unde se boxează, mi-aş dori să fie tot în ţară, să vedem dacă acceptă. E neînvins, e campion mondial la amatori ca mine, un adversar foarte greu, dar oricine poate fi învins”, a spus Ciocan despre posibilul său viitor adversar.

Ultimul meci al lui Boytsov a fost în luna iulie, când l-a învins prin KO pe Aleksandr Nesterenko, adversar cotat mult mai slab decât Ciocan.

Cristian Ciocan are 14 victorii la profesionişti din 17 partide, ultimele două succese fiind obţinute anul acesta, în gale organizate chiar la Galaţi, împotriva unor adversari puternici, Aleksei Mazikin şi Leif Larsen.

 

 

 

Citit 1887 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2013 10:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.