Sportul stârneşte mari pasiuni: Asistent medical gălăţean, „doctor” în tenis de masă

Sportul stârneşte mari pasiuni: Asistent medical gălăţean, „doctor” în tenis de masă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Povestea lui Norocel Bocănială, cel care îmbină utilul cu plăcutul, face mişcare şi performanţă, atât cât poate în activitatea sa


Un asistent medical gălăţean, Norocel Bocănială (35 de ani), este prezent la majoritatea competiţiilor de tenis de masă, de fiecare dată cu ambiţie de a reuşi mai bine ca la precedenta întrecere. Deşi s-a mutat la Bucureşti, pentru un nivel de trai mai bun, Norocel a rămas cu gândul la comuna natală, Rediu, şi la oraşul Galaţi, locul unde s-a dezvoltat pe plan sportiv. De asemenea, jucătorul de ping-pong a fost coleg de sală, la Pechea, cu Lucian Bute, în anii în care acesta era abia un junior.

La prima sa competiţie oficială, în circuitul „AmaTur ROMÂNIA” (2009), Norocel a avut ghinionul de a se clasa chiar ultimul, mai precis pe locul 97, dar asta l-a ambiţionat şi mai tare.

„Ultimul loc de atunci mi-a prins bine! M-am pregătit şi mai mult, am devenit înfiat de sala ADR din Galaţi”, a spus Norocel, care s-a ghidat după zicala: „Pasiunea nu spune niciodată destul!”.

Trei luni mari târziu, Norocel s-a întors în competiţie mult mai ambiţionat şi a obţinut locul trei într-un turneu de categorie B. A urmat apoi, la scurtă vreme, primul loc la „Efes Tournament” din Turcia  şi multe alte clasări pe podium la diverse competiţii, atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

 

Mutat la Bucureşti, sprijinit de Bourceanu

Norocel Bocănială s-a mutat la Bucureşti pentru a profesa pe postul de asistent medical, după câţiva ani în care prestat în această meserie la Spitalul Judeţean din Galaţi.

„Soţia mea a luat rezidenţiatul la Bucureşti, încă de atunci ar fi trebuit să ne mutăm, iar din ianuarie 2012 s-a făcut şi trecerea”, a justificat mutarea pasionatul de tenis de masă născut în Rediu.

La Bucureşti, Norocel a beneficiat de sprijinul familiei Bourceanu, Alex (fost fotbalist la Oţelul, actualmente căpitan la Steaua) şi soţia sa, Adina.

„Vreau să le mulţumesc celor doi pentru sprijin. Despre Alex pot spune că e cel mai bun jucător de şah pe care l-am întâlnit”, ne-a dezvăluit Norocel, cu o părere avizată despre sportul minţii, mai ales că tenisul de masă, acolo unde el se remarcă, este considerat cel de-al doilea sport al minţii.

Nici în Bucureşti Norocel n-a stat departe de tenisul de masă, fiind component al clubului Sport Kombat. „Sunt legitimat la club, anul trecut am jucat în calificări, dar am participat şi la mai multe turnee prin ţară”. În acest an, Norocel Bocăniala a câştigat deja patru turnee la Bucureşti.

De altfel, managerul Costi Motoroi, îl consideră pe gălăţean un jucător esenţial, iar începând de anul viitor acesta va reprezenta clubul în Divizia Naţională.

Norocel Bocănială nu trăieşte financiar din tenisul de masă, ci trăieşte pentru bucuria practicării lui. Deşi foarte dedicat muncii sale, nu neglijează deloc activitatea sportivă. „Nu sunt recompense financiare ca să poţi să trăieşti din asta. În fiecare joi sunt la dispoziţia copiilor care vor să înveţe tenis de masă, iar asta e cea mai mare bucurie pentru mine. Ziua are multe ore, aşa că depinde de fiecare cum îşi împarte timpul. Eu reuşesc să îmbin utilul cu plăcutul. Am o soţie înţelegătoare, norocul meu fiind că îi place să-şi petreacă timpul în bucătărie”, a spus Norocel, care profită astfel de orice minut liber pentru a juca tenis de masă, sport în care se poate considera deja „doctor”.

Citit 4060 ori Ultima modificare Duminică, 29 Septembrie 2013 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.