SFIDĂTOR/ Oţelul e trimisă la TAS: Pentru LPF regulamentul e hârtie igienică

SFIDĂTOR/ Oţelul e trimisă la TAS: Pentru LPF regulamentul e hârtie igienică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dumitru Dragomir a anunţat că forul pe care-l conduce nu va lua în discuţie în mod oficial cazurile de nerespectare a regulamentului de către Petrolul, ignorând sesizările primite de la trei cluburi, printre care şi Oţelul


Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a anunţat, ieri, că forul pe care-l conduce nu se va autosesiza în cazul FC Petrolul, acuzat că nu a respectat la trei partide prevederile ROAF legate de numărul jucătorilor formaţi în România, deoarece nu doreşte din nou o campioană decisă în urma unor rezultate la masa verde.

"Confom regulamentului, pentru ca acest caz să ajungă la Comisia de Disciplină a LPF, este nevoie de autosesizări din partea Departamentului de Competiţii al Ligii, nu de sesizările altor cluburi. Iar noi, liga, nu ne autosesizăm. Este o problemă în care UEFA spune într-un fel, iar regulamentul nostru, care n-a fost anunţat, ba s-a schimbat, ba nu s-a schimbat, spune altfel. Aşa că nu ne autosesizăm. Mai ales că noi, liga, suntem total împotriva rezultatelor la masa verde. Să nu facem iar un campionat cu o campioană cu rezultate la masa verde", a spus Dragomir.

Astfel, se repetă povestea din 2008, când LPF a refuzat să se sesizeze după ce FC Vaslui a folosit într-un meci cu Pandurii mai mult de cinci jucători extracomunitari, facilitând astfel accesul vasluienilor în cupele europene în detrimentul Oţelului.

Deşi ignoră nerespectarea numărului minim de jucători formaţi în ţară, acelaşi Dragomir s-a plâns că nu se dă nicio şansă tinerilor fotbalişti români. "Am luat-o razna cu aducerea acestor jucători străini. Nu se poate ca echipele noastre să aibe 4-5 jucători de rezervă străini şi noi să nu dăm nicio şansă tinerilor noştri după ce că nu facem niciun centru de copii şi juniori", a precizat Dumitru Dragomir.

Oţelul confirmă, merge la TAS

Dragomir le-a transmis grupărilor FC Braşov, Oţelul Galaţi şi Concordia Chiajna, care au depus contestaţii la LPF prin care cer victoria la masa verde în partidele cu Petrolul Ploieşti, să solicite acest lucru direct la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. "Cei care se luptă cu Petrolul să se ducă la TAS. Pentru că noi, în România, nu ştim cum să o mai dăm. De la TAS vine într-un fel, de la TAS în alt fel, naiba ştie cum este. Aşa că cine vrea să afle rezultatele Petrolului în acele meciuri se duce la TAS", a explicat preşedintele LPF.

Imediat după această declaraţie a preşedintelui LPF, Oţelul a anunţat că nu se va opri aici şi va apela la instanţa de la Laussane. „O să mergem la TAS. Atât timp cât de la instanţele noastre nu avem un răspuns, nu putem reacţiona altfel”, a declarat Narcis Răducan, managerul general al clubului gălăţean. O reacţie similară au avut şi cei de la FC Braşov.

Clubul Petrolul Ploieşti riscă să piardă cu 0-3 la masa verde trei partide disputate până acum din cauză că a încălcat articolul 46.7.1 litera a) din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, care prevede că "echipele din Liga I au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 5 jucători formaţi la nivel naţional". Cluburile FC Braşov, Oţelul Galaţi şi Concordia Chiajna au depus contestaţii la LPF prin care cer victoria la masa verde în partidele cu Petrolul. Partidele incriminate sunt următoarele: Petrolul Ploieşti - FC Braşov - scor 0-0 (etapa a III-a ), Oţelul Galaţi - Petrolul Ploieşti - scor 1-2 (etapa a IV-a) şi Petrolul Ploieşti - Concordia Chiajna - scor 2-0 (etapa a VII-a).

 

Citit 1734 ori Ultima modificare Marți, 01 Octombrie 2013 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.