Cristian Ciocan va boxa cu un american redutabil, în Germania

Cristian Ciocan va boxa cu un american redutabil, în Germania
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Campionul european al greilor în versiunea WBO urmează să lupte cu Kevin Johnson, un pugilist care a rezistat 12 runde în faţa lui Vitali Klitschko

Deşi se estimase că sunt şanse mari ca pugilistul gălăţean Cristian Ciocan, deţinător al centurii de campion european la categoria grea în versiunea WBO, să susţină pe 20 decembrie al treilea său meci consecutiv în Galaţi, în cele din urmă EC Boxing, clubul german care se ocupă de „Hammer”, a anunţat că gala va avea loc foarte probabil la Hamburg. De asemenea, promotorul Erol Ceylan a spus că adversar îi va fi americanul Kevin „Kingpin” Johnson, negocierile fiind foarte avansate. „Managerii lui Johnson ne-au trimis propunerea de contract, astfel că totul este în regulă”, a spus Ceylan, care a precizat că autorităţile din Galaţi îşi arătaseră disponibilitatea de a găzdui şi acest meci, după cele din februarie şi august.

Kevin Johnson are 34 de ani, a debutat la profesionişti acum 10 ani şi are în palmares 33 de partide: 29 victorii (14 prin KO), un egal şi trei înfrângeri. Cel mai important meci al carierei l-a susţinut în 2009, când era neînvins şi a luptat pentru centura de campion mondial cu celebrul Vitali Klitschko. I-a făcut faţă ucraineanului 12 runde, pierzând la puncte. Ultimul meci important, a cărui miză a fost desemnarea ca challenger pentru titlul mondial versiunea WBC, l-a avut în decembrie anul trecut, când a fost învins greu, la puncte, de unul dintre cei mai bine cotaţi pugilişti din lume în acest moment la categoria grea, britanicul Tyson Fury.

Ciocan: „Stilul american îmi convine”

Cristian Ciocan, care şi-a reluat antrenamentele în Germania în urmă cu trei săptămâni, ne-a spus, ieri, că a urmărit câteva meciuri ale lui Johnson şi că îi convine stilul acestuia. „Ştiu că mă aşteaptă un meci foarte greu, dar susţinătorii de acasă să nu-şi facă griji, va fi bine. Pregătirile merg foarte bine, am deja trei săptămâni de antrenamente intense, mai am alte patru la dispoziţie şi voi fi în formă maximă. Am văzut câteva meciuri ale lui Johnson, e stilul american clasic de box, care mie îmi place. Am avut un adversar cu un astfel de still, britanicul Danny Williams, cel pe care l-am învins când am luat centura de campion european”, ne-a declarat Ciocan.

Pugilistul gălăţean ne-a mai precizat că încă nu a fost stabilită miza meciului. „Posibil să fie pentru o centură intercontinentală, dar nu este exclus nici să fie doar un meci de numai 10 reprize, fără titlu în joc. Contractul încă nu a fost semnat, dar discuţiile sunt foarte avansate”, a mai spus „Hammer”.

Cel mai probabil, meciul va fi televizat în România de către Eurosport.

Cristian Ciocan (26 de ani) a devenit campion european WBO în luna septembrie a anului trecut, titlu pe care şi l-a apărat de două ori, la Galaţi. În februarie 2013 l-a forţat pe ucraineanul Mazikin să abandoneze după şase runde, iar în august l-a făcut KO pe norvegianul Leif Larsen, cu o lovitură votată în Statele Unite drept cel mai spectaculos KO al anului la categoria grea.

Citit 1084 ori Ultima modificare Marți, 05 Noiembrie 2013 11:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.