„Para” s-a retras de la Oţelul, decizie unilaterală a fostului căpitan
Foto: Cu Oţelul, Gabriel Paraschiv a ajuns să-i aibă ca adversari pe Rooney şi Rio Ferdinand, în Liga Campionilor

„Para” s-a retras de la Oţelul, decizie unilaterală a fostului căpitan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Nu mă mai simţeam util echipei”, a fost explicaţia fotbalistului care a venit la Galaţi când echipa era pe ultimul loc şi a dus-o până la câştigarea campionatului


Anunţ-şoc făcut ieri după-amiază de FC Oţelul, Gabriel Paraschiv, unul dintre cei mai emblematici fotbalişti din istoria echipei gălăţene, a decis să pună capăt carierei de jucător în tricoul roş-alb-albastru!

Decizia surprinde, mai ales că „Para” mai avea contract până la sfârşitul anului, dar a preferat să nu mai aştepte încă o lună de zile în care să-şi încaseze salariul chiar şi fără să joace, explicând simplu: „Nu mă mai simţeam util echipei”. Hotărârea o luase după meciul de la Galaţi cu FC Botoşani, când a intrat în repriza secundă cu un aport important la câştigarea partidei, astfel explicându-se de ce nu a mai fost nici măcar rezervă la utlimele două jocuri.

Fostul căpitan al Oţelului a devenit un jucător unicat în fotbalul românesc după gestul din vara anului 2010, când a uimit prin gestul de a-şi cere reducerea salariului cu 30 la sută într-un moment când clubul se afla într-o acută criză financiară.

"M-am bucurat  şi am plâns alături de voi”

La despărţire, „Para” s-a adresat suporterilor printr-o scrisoare deschisă: „Dragi Oţelari, aproape 8 ani de muncă şi implicare totală au trecut. În aceşti 8 ani am încercat să dau totul pentru această echipa şi pentru voi, suporterii ei minunaţi. Am realizat performanţe cu ajutorul pe care mi l-aţi oferit. Am trecut prin momente grele şi prin clipe pe care nici nu le visam, dar vreau să ştiţi că au fost 8 ani în care m-am bucurat  şi am plâns alături de voi. Din păcate, în acest moment mă simt inutil echipei căreia i-am dat tot ce am avut mai bun şi cred că e momentul să ne despărţim. Sperând că în toţi aceşti ani v-am adus bucurie în suflet, permiteţi-mi să va mulţumesc vouă, suporterilor, colegilor foşti sau actuali, tuturor antrenorilor, preşedinţilor, doctorului, maseurilor şi tuturor celor care lucrează sau au lucrat pentru Oţelul Galaţi, pentru susţinerea de care m-am bucurat în aceşti 8 ani. Voi rămâne suporter necondiţionat al Oţelului”.

Gabriel Paraschiv a venit la Oţelul în ianuarie 2006, atunci când echipa era la finalul turului pe ultimul loc, cu numai nouă puncte, începând prin salvarea de la retrogradare o carieră în roş-alb-abastru care a culminat cu performanţele unice pentru fotbalului gălăţean, câştigarea campionatului şi Supercupei în 2011. Din lotul actual, doar Sergiu Costin mai are un CV de oţelar identic cu al lui „Para”. Deocamdată nu a luat încă decizia de a se retrage din activitatea competiţională: „Voi vedea, în funcţie şi de ce oferte vor fi la iarnă, dacă vor fi”.

Intenţie de ofertă pentru a rămâne în club

Narcis Răducan, managerul general al clubului, a spus că îi va propune lui Gabriel Paraschiv să rămână în cadrul clubului. „Îi mulţumim pentru toată perioada petrecută la Oţelul. Nu a fost dorinţa noastră de a încheia această colaborare frumoasă întinsă pe decursul a opt ani. În apropierea următorului meci de pe teren propriu vom organiza o serie de evenimente ce vor marca cum se cuvinte această bornă importantă din istoria Oţelului. Paraschiv a fost şi va rămâne un stindard al clubului nostru, tocmai din acest motiv îi vom propune că din iarnă să colaborăm pe linie administrativă”, precizat Răducan.

GABRIEL PARASCHIV

- născut la 27 martie 1978 la Moreni

- mijlocaş / atacant

- căsătorit, are două fetiţe

- a mai evoluat pentru Flacăra Moreni, Politehnică Iaşi, Petrolul Ploieşti

- joacă la Oţelul din iarna anului 2006

- Cu 40 de goluri, este al 5-lea marcator din istoria Oţelului în liga I, după Viorel Tănase (62), Viorel Ion (45), Costin Maleş (42) şi Valentin Ştefan (41).

- o prezenţa în tricoul echipei naţionale (România - Letonia 1-0, 20 august 2008)

 

Citit 2807 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2013 20:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.