Oţelul a reuşit prima victorie cu Lienen pe bancă, la ultimul meci de pe teren propriu din 2013

Oţelul a reuşit prima victorie cu Lienen pe bancă, la ultimul meci de pe teren propriu din 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au reuşit să câştige meciul contra ultimei clasate, Corona Braşov, scor 2-1, ajungând la 18 puncte în clasament


OŢELUL GALAŢI – CORONA BRAŞOV 2-1 (1-1)

Meci din etapa a 18-a din Liga I

Stadion „Oţelul”

Spectatori: 2000

Au marcat: Giurgiu (min. 36), Zaharia (min. 85)/ Buş (min. 21)

Cartonaşe galbene: Astafei (min. 67), Brăneţ (min. 90)/ Dâlbea (min. 52), Vranikovici (min. 83)

OŢELUL: Brăneţ – Mişelăricu, Sîrghi, Costin, Popescu – Giurgiu, Filip (Tudorie min. 72) – Iorga (Astafei min. 66), Băjenaru, Marquinhos (Zaharia min. 84)– Henrique. Antrenor: Ewald Lienen.

CORONA: Marc – Burlacu, Tudose (Asanovici min.10), Damian, Munteanu – Dâlbea, Miranda – Neacşa, Vranikovici, Stănescu (Popa min. 78) – Buş. Antrenor: Ionel Gane.

Arbitri: Marius Avram (Bucureşti), asistat de Valentin Avram (Bucureşti) şi Vlad Bârlădeanu (Bucureşti).


 

După un an cu mai multe rele decât bune, conducerea Oţelului a încercat să-şi apropie suporterii la ultimul joc din 2013 de pe teren propriu, dar chiar şi cu preţul de 1 leu pe bilet fanii roş-alb-albaştrilor nu s-au încumetat să înfrunte frigul de afară pentru a-şi susţine favoriţii. Astfel, doar 2000 suporteri au asistat la meciul Oţelului contra Coronei.

Jocul în sine n-a început deloc bine pentru gălăţeni care au avut mult de muncit până la prima ocazie reală de gol. Ba mai mult, braşovenii au deschis scorul în minutul 21, prin Sergiu Buş, fratele lui Laurenţiu (fost campion cu Oţelul în 2011), în urma unui contraatac. Buş a pătruns în careu după o pasă primită de la Vranikovicişi chiar dacă a şutat slab, mingea a trecut mult prea uşor de Brăneţ.

La situaţia din clasament numai de un rezultat nefavorabil contra Coronei nu mai avea nevoie Oţelul. Aşa că echipa lui Lienen a forţat egalarea, care a venit până la pauză, mai exact în minutul 36. Popescu a centrat de pe stângă, iar Giurgiu a marcat golul egalizator cu un şut din interiorul careului. Gălăţenii puteau termina repriza în avantaj, dar şutul din unghi al lui Popescu l-a nimerit pe Marc la post, iar mingea trimisă cu capul de Henrique a fost pe centrul porţii.

Nici în repriza a doua n-a fost deloc uşor pentru Oţelul, chiar dacă adversarul e la multe puncte distanţă pe ultimul loc. Cea mai mare ocazie pentru gălăţeni din partea secundă a venit abia în minutul 73, atunci când un fundaş braşovean era cât pe ce să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, dar cu gol în proprie poartă, după o centrare de pe dreapta a lui Băjenaru.

Zaharia, debut de senzaţie

La primul său joc pentru Oţelul, Alexandru Zaharia, cel care a stat un an din cauza accidentărilor, a intrat în minutul 84 şi  a reuşit să marcheze cu un şut de la 25 de metri după o acţiune personală, la doar un minut. Până la final gălăţenii au jucat prudent şi au reuşit prima victorie cu Lienen pe bancă. Prin golul salvator al lui Zaharia, cel care a fost transferat în iarna trecută dela CS Severin, Oţelul a ajuns la 18 puncte în clasament şi mai are de jucat un meci în 2013, joi, cu „U” Cluj, în deplasare, de la ora 18.00. 

Citit 1605 ori Ultima modificare Vineri, 13 Decembrie 2013 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.