Alexandru Zaharia a revenit fabulos în Liga I / Erou în 47 de secunde, după un an de calvar

Alexandru Zaharia a revenit fabulos în Liga I / Erou în 47 de secunde, după un an de calvar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A marcat golul victoriei Oţelului la prima sa acţiune în tricoul roş-alb-albastru Un an şi trei zile trecuseră de la ultimul său meci în primul eşalon, din cauza unei accidentări la genunchi


Se apropia finalul meciului de vineri seară, cu cei de la Corona Braşov, iar Oţelul nu reuşea să răpună ultima clasată. Scorul era 1-1 şi gălăţenii aveau mai puţin de 7 minute la dispoziţie pentru obţinerea victoriei, situaţie-limită pentru o echipă ce încearcă să iasă cât de cât din zona retrogradării.

Într-un moment de presiune uriaşă asupra echipei sale, antrenorul Ewald Lienen l-a chemat de la încălzire pe Alexandru Zaharia, un fotbalist ce nu mai jucase un meci adevărat de 368 de zile, un an şi trei zile de tuşă forţată de o accidentare. Când a intrat în teren, cronometrul arăta minutul 83 şi 40 de secunde. A primit mingea la centrul terenul, sprint pe flancul stâng până pe la 35 de metri, pasă înapoi şi a intrat spre centru; reprimire a balonului la 40 de metri de poartă, preluare cu stângul, încă trei paşi cu adversar în spate şi şut superb cu dreptul. Imparabil! Goool! La 47 de secunde de când intrase pe teren!

„N-am îndrăznit să visez la aşa ceva”

Alexandru Zaharia (23 de ani) jucase ultima dată în Liga I pe 10 decembrie 2012, pentru CS Turnu Severin, într-un meci cu FC Braşov. Peste zece zile, mijlocaşul stânga crescut la Juventus Colentina semna cu Oţelul, clubul gălăţean plâtind pentru acest transfer 100.000 de euro. Dar până vineri seară, nu apucase să joace deloc! În februarie, în stagiul de pregătire din Spania, s-a accidentat rău la genunchiul stâng, la un antrenament: leziune la ligamentele încrucişate, plus meniscul. A fost supus unei intervenţii chirugicale pe 5 martie şi perioada de recuperare ce a urmat o descrie cu un singur cuvânt: „imposibilă”.

„Nici nu am îndrăznit să visez la o astfel de revenire. Fanii nu mă ştiau, să am o astfel de primă apariţie în faţa lor… este incredibil. Extaz! M-au sunat să mă felicite toţi antrenorii pe care i-am avut de mic, n-am mai dormit aşa de bine de mult!”, a mărturisit eroul meciului.

„Îmi era teamă să mai intru la antrenament”

Ca să ajungă aici, a trecut prin clipe groaznice. Cel mai greu i-a fost în urmă cu două luni, când momentul revenirii era aproape şi începuse să joace la Oţelul II, dar a suferit o nouă accidentare. „O entorsă la genunchiul la care fusesem operat, o formă uşoară. Accidentarea nu a fost cine ştie ce, dar sperietura a fost groaznică, îmi era frică să mă mai antrenez”, a povestit Zaharia.

De altfel, starea sa fizică i-ar fi permis să revină mai devreme, dar tocmai din această teamă a preferat să mai adune câteva jocuri la satelit. Acum, calvarul s-a încheiat, iar Alex Zaharia e din nou fotbalist!

 

Citit 2209 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2013 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.