Joi seară, la Cluj / Ultimul meci al anului pentru Oţelul

Joi seară, la Cluj / Ultimul meci al anului pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gruparea gălăţeană va evolua în această seară în etapa a 19-a din Liga I (a doua a returului), contra celor de la Universitatea Cluj-Napoca


Oţelul se află în faţa ultimului meci din 2013, un an deloc reuşit pentru clubul gălăţean. Trupa roş-alb-albastră are 18 puncte în clasament după tot atâtea disputate, dar e de luat în calcul faptul că a jucat deja de două ori cu ultima clasată, Corona Braşov, spre deosebire de celelalte contracandidate la evitarea retrogradării. Adversarul de astăzi este Universitatea Cluj, penultima clasată, aflată la patru puncte distanţă de gruparea gălăţeană, dar cu un meci mai puţin disputat.

Antrenorul Ewald Lienen a subliniat importanţa jocului de la Cluj încă de la finalul meciului din etapa trecută. „N-am terminat încă anul, mai avem un meci la Cluj, unde trebuie să obţinem puncte. Ne-am revenit ca rezultate, am făcut egal cu Steaua şi am învins Corona, dar mai avem mult de muncit. Trebuie să avem aceeaşi atitudine ca în ultimele două partide la Cluj şi să încheiem anul cu bine”, a spus Lienen.

Şase absenţe, două reveniri

Tehnicianul Ewald Lienen nu se poate baza pe serviciile a cinci jucători pentru meciul din deplasare cu Universitatea Cluj. Este vorba de fundaşii dreapta Cojoc şi Antunes, accidentaţi de mai multă vreme (brazilianul oricum este exclus temporar din lot), plus Iorga, Pungă şi Gavrilă, care au acuzat probleme medicale în ultima săptămână. De asemenea, intrarea în primul "11" a fundaşului stânga Dan Popescu, realizator al unei pase de gol etapa trecută, este incertă, în timp ce portarul Brăneţ este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. În schimb, vor reveni Ciprian Milea şi Armando Cooper, după ce şi-au ispăşit etapa de suspendare.

„Cooper e un jucător foarte important pentru noi. Are o ştiinţă foarte bună a jocului, recuperează bine, dar are o problemă prin faptul că ia prea uşor cartonaşe galbene şi trebuie lucrat la acest capitol”, a spus Lienen despre Cooper, unul dintre cei mai în formă jucători ai Oţelului de la venirea sa la Galaţi.

„U” Cluj juca, Oţelul petrecea

Un fapt greu de imaginat s-a petrecut duminică seară, atunci când cei de la Oţelul au organizat petrecerea de final de an, chiar în momentul în care următorul adversar, „U” Cluj, îşi disputa partida din etapa a 18-a, în deplasare cu Petrolul. Cu toate că situaţia din clasament nu este deloc plăcută, iar meciul de la Cluj poate fi considerat unul de şase puncte, având în vedere faptul că-i un adversar direct în lupta pentru evitarea retrogradării, pregătirea jocului a trecut, pentru o seară, în plan secund pentru cei de la Oţelul.

Meciul „U” Cluj - Oţelul este programat astăzi, de la ora 18.00, în direct pe DigiSport. Tot azi, în Liga I se mai dispută următoarele partide: FC Botoşani - Gaz Metan (ora 13.00, DolceSport), Săgeata Năvodari - FC Braşov (ora 16.00, DigiSport) şi Pandurii - Petrolul (ora 20.30, DigiSport).

Citit 1451 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2013 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.