EXCLUSIVITATE VL / Primul transfer al Oţelului: un fotbalist din naţionala Slovaciei

EXCLUSIVITATE VL / Primul transfer al Oţelului: un fotbalist din naţionala Slovaciei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gruparea roş-alb-albastră este în negocieri foarte avansate cu un goalkeeper slovac ce are în palmares două titluri de campion al ţării sale şi experienţa unor meciuri contra celor de la Chelsea şi Marseille


Problemele Oţelului cu postul de portar din prima parte a campionatului au fost mai mult decât decât evidente, dovadă fiind cele 35 de goluri încasate în 19 partide, al doilea cel mai slab bilanţ din Liga I. Brăneţ, Boşneag şi Simaitis au jucat pe rând în acest sezon, dar niciunul n-a reuşit să convingă. Primul a intrat în ultimele şase luni de contract, la Boşneag s-a renunţat deja, iar Simaitis e considerat încă „necopt” pentru Liga I. În plus, Grahovac a intrat în conflict cu cei din conducere, iar postul de portar la Oţelul a rămas complet descoperit.

Astfel, conform unor surse din cadrul clubului, gruparea roş-alb-albastră este foarte aproape să semneze cu portarul Martin Dubravka (FOTO), de la MSK Zilina. Slovacul, în vârstă de 24 de ani, a intrat în ultimele şase luni de contract cu Zilina şi a devenit prioritate de transfer pentru gălăţeni. Ba mai mult, pentru că n-a semnat prelungirea contractului cu Zilina, Dubravka a fost doar rezervă la ultimele trei partide ale actualului său club. Zilina trece prin momente dificile în Slovacia, fosta campioană (ultima oară în 2011-2012) ajungând pe locul zece din 12 echipe.

Convocat recent la naţională şi meciuri în Liga Campionilor

Dubravka are în CV o convocare la reprezentativa Slovaciei, chiar într-un meci de la recentele preliminarii pentru Campionatul Mondial, când a prins lotul pentru o partidă a selecţionatei ţării sale contra Letoniei. Portarul pe care Oţelul a pus ochii, a crescut la Zilina şi a jucat până acum în cariera sa doar la MSK, din 2008 până în prezent. În trecut a fost convocat la reprezentativele de juniori şi tineret ale Slovaciei, la categoriile de vârstă Under 19 şi Under 21. A câştigat de două ori titlul de campion cu echipa sa, MSK Zilina, în 2009-2010 şi în 2011-2012, plus o Cupă a Slovaciei în 2011-2012. De asemenea, Dubravka, un portar ce are o înălţime de 1,94 m, are şi 22 de partide în cupele europene, printre care şi şase partide în grupele Ligii Campionilor. În 2010-2011, Zilina a încheiat pe ultimul loc în grupă, după Chelsea, Marseille şi Spartak Moscova, fără niciun punct acumulat şi cu 17 goluri încasate. Dubravka a primit şapte goluri într-un singur meci, în duelul de pe teren propriu al echipei sale cu Marseille. Per total, Dubravka a avut evoluţii apreciate în Liga Campionilor, însă diferenţa de valoare dintre echipa sa şi celelalte competitoare a fost mult prea mare. Dacă cele două parţi vor ajunge la o înţelegere, Dubravka n-ar fi primul portar slovac din Liga I. Primul a fost Dusan Kuciak, care a jucat la FC Vaslui în perioada 2008-2011.

Altfel, Oţelul se va reuni luni, 13 ianuarie, de la ora 10.00, la stadionul „Oţelul”. Gălăţenii vor pleca într-un stagiu de pregătire centralizată în Spania, la Marbella, între 23 ianuarie şi 13 februarie. Primul meci din Liga I este programat pe 22 februarie, atunci când Oţelul va juca pe teren propriu cu Pandurii Tg. Jiu.

Citit 3890 ori Ultima modificare Vineri, 10 Ianuarie 2014 10:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.