Un fotbalist gălăţean de echipă naţională a fugit la muncă în Irlanda
Foto: Emanuel Moldoveanu, în tricoul echipei naţionale, la al doilea meci contra Bulgariei

Un fotbalist gălăţean de echipă naţională a fugit la muncă în Irlanda
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi mai avea puţin până la startul Campionatului European la care trebuia să participe, un jucător a decis să renunţe la cariera sa sportivă din România


Surpriză neplăcută la reunirea celor de la United, echipa gălăţeană de futsal. Golgeterul din sezonul trecut şi component al lotului naţional de seniori, Emanuel Moldoveanu, s-a lăsat aşteptat mai multe zile fără să apară. Fotbalistul crescut de antrenorul David Asandei, principalul de la United, a ales să renunţe la cariera sa pentru a pleca la muncă în Irlanda. Moldoveanu era în atenţia naţionalei României pentru a fi convocat la Campionatul European din Belgia de la sfârşitul lunii, turneu transmis la nivel internaţional de Eurosport, pentru care avea deja făcut şi costumul de prezentare. Ba mai mult, a absentat la un meci amical al naţionalei împotriva Italiei, de la sfârşitul lunii decembrie, pentru care i se cumpărase şi bilet de avion.

Antrenorul David Asandei s-a declarat dezamăgit de elevul său, că a lăsat în urmă o oportunitate mare de a juca pentru naţionala României, la un turneu final. „Din păcate, am pierdut un jucător important la echipă. Moldoveanu a fost crescut de mine, l-am adus de la Brăila şi l-am propulsat până la echipa naţională, dar am rămas dezamăgit de decizia lui. Din câte am înţeles a plecat să muncească pentru 1.500 de euro pe lună în Irlanda. Va juca şi acolo futsal, dar la nivel de amatori, aşa că n-avem cum să intervenim. El are contract cu noi şi nu mai poate practica futsal la nivel profesionist. M-a supărat că a fugit fără să ne anunţe”, a spus Asandei. 

A plecat pentru bani

Cu toate că ar fi stat cu naţionala României în cantonament şi ar fi participat la Campionatul European din Belgia, care va avea startul pe 28 ianuarie, perioadă în care ar fi primit diurnă de 40 de euro pe zi, Moldoveanu a decis să plece la muncă în străinătate. De asemenea, joacă futsal la FC Transilvania, club de amatori, dar numai din plăcere, în timpul liber.

„Am renunţat să joc acasă pentru că am primit o ofertă aici să joc şi să muncesc. Tot în prima ligă, tot futsal. E adevărat că nivelul e de amatori aici, dar primul loc merge în Cupa UEFA. M-am apucat de muncă pentru că futsalul nu e plătit şi toţi îl practică de plăcere. Am 28 de ani, m-am gândit la viitorul meu, sper să fiu înţeles. M-am simţit foarte bine la United, am avut performanţe, am fost un grup unit acolo. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere, în special domnului Asandei, care m-a ajutat foarte mult de am ajuns şi la echipa naţională. Sper ca băieţii să termine cât mai sus în clasament şi urez succes naţionalei la Campionatul European”, ne-a spus Emanuel Moldoveanu din Irlanda.

Fostul jucător al celor de la United a jucat ultima oară pentru echipa naţională la cele două amicale susţinute de reprezentanta ţării noastre împotriva selecţionatei similare a Bulgariei, chiar la Galaţi. „Manu”, aşa cum era alintat de coechipieri, a reuşit să şi înscrie în cel de-al doilea meci. Actuala echipă a lui Moldoveanu, FC Transilvania, este o grupare formată din jucători români din Irlanda.

Citit 4323 ori Ultima modificare Vineri, 10 Ianuarie 2014 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.