Turneu ratat pentru hocheiştii de la Dunărea

Turneu ratat pentru hocheiştii de la Dunărea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană a pierdut ambele meciuri importante, cu Steaua şi Progym, diminuându-şi şansele de calificare în semifinale


În turneul al şaselea din grupa de calificare în semifinalele Ligii Naţionale de hochei pe gheaţă se aştepta ca CSM Dunărea să profite de avantajul terenului propriu şi să facă un pas important pentru a ajunge în faza următoare, însă a ieşit exact pe dos, un turneu dezamăgitor, atât ca rezultate cât şi ca joc.

În primul meci, vineri seară, în tribune au venit în jur de 500 de spectatori, mult mai mulţi ca de obicei, sperând la o victorie în faţa celor de la Steaua, echipa de pe primul loc, cu care Dunărea făcuse meciuri foarte echilibrate până atunci. Însă, echipa gălăţeană a jucat jalnic în faza de apărare, speranţele suporterilor fiind risipite repede, încă din prima repriză, la finalul căreia scorul era 0-4. Erorile din defensivă au continuat şi după prima pauză, atât de multe încât portarul Radu Viorel a plecat la vestiare la jumătatea meciului, când scorul era 1-7, aruncându-şi de nervi o parte a echipamentului. S-a terminat 2-11.

Sâmbătă, cei de la Dunărea au avut şansa reabilitării în partida cu Progym, cea care conta cu adevărat, întrucât cele două formaţii se află în luptă directă pentru al doilea loc calificant în semifinale, însă din nou s-a încheiat dezamăgitor, înfrângere cu 5-6. S-a început iar foarte slab, ajungându-se la prima pauză cu scorul de 0-3. Echipa gălăţeană a revenit în meci, s-a apropiat la 2-3 şi apoi la 3-4 (scor 3-5, după repriza secundă), iar în partea a treia chiar a egalat (5-5), însă Progym a reuşit să mai înscrie un gol şi apoi să-şi apere avantajul minim până la final. Pentru Dunărea au marcat Adam Chmelar, Randa Filip, Attila Tanko şi Stanislav Eis 2.

Ieri, lucrurile au reintrat cât de cât în făgaşul normal, CSM Dunărea impunându-se fără probleme în faţa ultimei clasate, Sportul Studenţesc, scor 6-0, golurile fiind marcate de către Chmelar 2, Spiridon, Geru, Eis şi Attila Gergely.

Lucrurile s-au complicat şi mai mult pentru Dunărea, după ce în ultimul meci al turneului Progym a terminat la egalitate cu Steaua (2-2), impunându-se apoi după loviturile de departajare, ceea ce înseamnă încă două puncte în clasament. Astfel, echipa din Gheorgheni are un avans de 8 puncte faţă de Dunărea, dar cum gălăţenii mai au o restanţă cu Sportul Studenţesc, joc lesne de câştigat, se poate spune că teoretic diferenţa este de 5 puncte între cele două pretendente la locul doi. Până la final, mai sunt două turnee, unul la Gheorgheni şi celălalt la Galaţi, plus cele trei jocuri ale gălăţenilor restante din primul turneu şi o restanţă Steaua - Progym.

Citit 838 ori Ultima modificare Duminică, 16 Februarie 2014 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.