Oţelul îşi joacă cu Ceahlăul şansa de a urca pe locul zece

Oţelul îşi joacă cu Ceahlăul şansa de a urca pe locul zece
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Roş-alb-albaştrii joacă pentru a obţine punctele ce-i pot urca până pe locul 10 şi cu care pot pune o distanţă ceva mai liniştitoare faţă de locurile retrogradante


Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi vor evolua în această seară, pe teren propriu, în compania celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ, cu începere de la ora 19.30, partida contând pentru etapa a 23-a din Liga I.

Aflată pe locul 13, cu un singur punct în plus faţă de echipa de pe prima poziţie retrogradabilă, Oţelul are ocazia ca prin câştigarea acestei dispute să pună o distanţă ceva mai liniştitoare faţă de zona retrogradantă şi astfel să joace apoi, cel puţin în deplasarea de la Astra Giurgiu, fără presiunea poziţiei din clasament.

Rezultatele de până ieri din această rundă au fost favorabile echipei gălăţene, Viitorul Constanţa (locul 15, cu 23 de puncte) şi Săgeata Năvodari (locul 14, cu 24 de puncte) au făcut 0-0, exact cât era nevoie pentru a nu trece niciuna din ele de Oţelul (locul 13, cu 24 de puncte) în clasament. De asemenea, FC Braşov, faţă de care Oţelul avea un avans mare, de şapte puncte, s-a impus la ACS Poli Timişoara (locul 11, 26 de puncte), astfel că o victorie cu Ceahlăul ar echivala cu depăşirea bănăţenilor în ierarhia Ligii I. Oţelul poate urca chiar până pe locul 10 dacă cei de la Concordia (27 puncte) şi FC Botoşani (26) pierd în deplasările grele din această seară, de la Pandurii, respectiv, FC Vaslui.

Fără Sîrghi şi Marquinhos

Antrenorul Ewald Lienen nu va putea conta în acest meci pe doi dintre titularii din precedentele trei partide din acest an, mijlocaşul Marquinhos şi fundaşul central Cristian Sîrghi, ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene. Totodată, este incertă prezenţa în teren a fundaşului dreapta Stephane Tritz, accidentat. În schimb, şi-a revenit complet după accidentare Sergiu Costin, astfel că este posibil să fie titularizat în centrul defensivei, alături de Prestia. „Acum sunt apt de joc, sunt pregătit, rămâne la latitudinea antrenorului daca mă va băga, dacă va considera că pot  ajuta echipa. Avem nevoie neaparat de victorie, pentru a ne îndepărta de acea zonă fierbinte”, a declarat cel mai vechi jucător din lotul Oţelului.

Partida va fi transmisă de Dolce Sport, un post care este recepţionat de puţini gălăţeni, astfel că este de aştept un public mai numeros ca de obicei.

Preţurile biletelor sunt următoarele: 15 lei la Tribuna I, 10 lei la Tribuna a II-a şi 5 lei la Peluza Nord. Biletele se vor comercializa în ziua meciului, la stadionul „Oţelul”, între orele 10,00 şi 19,30.

Citit 1981 ori Ultima modificare Duminică, 16 Martie 2014 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.