Marius Stan despre situaţia de la Oţelul: „Aşa cum decurg lucrurile în prezent, clubul este sortit pieirii”

Marius Stan despre situaţia de la Oţelul: „Aşa cum decurg lucrurile în prezent, clubul este sortit pieirii”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, fost director general al FC Oţelul, şi-a prezentat astăzi punctul de vedere referitor la situaţia clubului printr-o scrisoare deschisă, după ce în această săptămână s-a anunţat o schimbare a acţionariatului iar în mass-media s-a speculat că s-ar afla în spatele acestei tranzacţii. Redăm integral conţinutul acestei scrisori deschise:

„Sunt îngrijorat de situaţia critică în care a ajuns clubul de fotbal Oţelul, având în vedere că gruparea fanion a oraşului nostru, fostă campioană a României şi câştigătoare a Supercupei României, este în pragul falimentului şi, implicit, al desfiinţării.

Aşa cum decurg lucrurile în prezent, clubul gălăţean este sortit pieirii şi acest lucru mă mâhneşte profund, pentru că Oţelul a însemnat totul pentru mine, după copii şi familie. Pot spune că Oţelul a fost copilul meu de suflet, a doua mea casă, locul în care mi-am petrecut jumătate din viaţă, în care am investit sentimente puternice, alături de care am trecut de la agonie la extaz în multe momente şi cu care am obţinut cele mai importante performanţe din cariera mea de până acum. Nu pot să uit că la Oţelul mi-am făcut prieteni pe viaţă, am crescut fotbalişti de performanţă, am cunoscut şi eşecul, dar şi succesul la cel mai înalt nivel. Tocmai de aceea, sunt atât de mâhnit că Oţelul pare să îşi trăiască ultimele clipe şi este păcat de toată istoria de 50 de ani, de blazonul şi palmaresul acestui club, care a demonstrat că înalta performanţă se face cu mult suflet, cu dăruire, cu atitudine şi solidaritate, nu cu bani mulţi.

S-a speculat în ultimele zile faptul că aş fi interesat să cumpăr Oţelul sau că aş prelua un pachet important de acţiuni la club. Dacă ar fi să judec cu sufletul, aş face acest lucru şi mâine. Cred că aş putea găsi câţiva oameni de afaceri cu potenţial, interesaţi să investească la Oţelul, pentru a duce mai departe tradiţia şi palmaresul acestui club. Judecând însă raţional, mă întreb cine ar investi bani şi nu puţini într-o afacere falimentară? În momentul de faţă, sunt datorii mari faţă de jucători şi la bugetul de stat, fapt care pune în pericol chiar obţinerea licenţei de joc pentru sezonul 2014/2015. În plus, cu actualul finanţator de la Oţelul nu se poate discuta în termeni rezonabili. Nu pare a fi interesat să salveze clubul de faliment, iar desfiinţarea clubului va fi o adevărată dramă pentru Galaţi.

Ştiu că suporterii Oţelului şi alţi oamenii din Galaţi care iubesc fotbalul se uită la mine ca la un potenţial salvator al clubului. Dumnezeu mi-e martor că mi-aş dori să pot face ceva ca Oţelul să meargă mai departe. De aceea, fac apel la actualii investitori şi conducători ai clubului să dea dovadă de responsabilitate în gestionarea situaţiei extrem de delicate în care se află Oţelul şi le atrag atenţia că desfiinţarea clubului va fi un fenomen social serios de care sunt direct răspunzători.

Eu le-am predat Oţelul la cheie, cu mulţi bani în cont şi cu o carte de vizită frumoasă, şi le cer să fie responsabili măcar în al 12-lea ceas şi să ducă tradiţia şi performanţa mai departe. Oţelul nu poate dispărea pur şi simplu! OŢELUL TREBUIE SĂ MEARGĂ MAI DEPARTE!

Marius STAN

Primarul municipiului Galaţi”

Citit 2740 ori Ultima modificare Joi, 20 Martie 2014 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.