A devenit oficial, FC Vaslui n-a primit licența și locul 15 nu mai este retrogradabil

A devenit oficial, FC Vaslui n-a primit licența și locul 15 nu mai este retrogradabil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a anunţat sâmbătă concluziile procesului de licenţiere din Liga 1, proces care a luat în calcul cinci criterii: "sportiv, de infrastructură, de personal, de administraţie, juridic şi financiar".

Viorel Duru a spus că SC Vaslui nu a obţinut licenţa pentru sezonul următor şi nu va mai evolua în Liga 1 din sezonul următor: "Comisia  de Licenţiere a refuzat acordarea licenţei pentru trei cluburi: SC Vaslui, FC Braşov şi Săgeata Năvodari.  SC Vaslui pentru neîndeplinirea criteriului financiar, FC Braşov pentru cel financiar, dar şi de infrastructură şi Săgeţii pentru cel de infrastructură. Cluburile au făcut apel. Comisia a admis apelul celor de la FC Braşov şi Săgeata".

Directorul de licenţiere a explicat ce se va întâmpla cu locurile retrogradabile. În aceste condiţii, din Liga 1 vor retrograda la finalul acestui sezon doar ultimele 3 clasate. Locul 15 va evolua în primul eşalon în sezonul 2014-2015: "Există un art. 19 în ROAF, introdus anul trecut după situaţia cu Rapidul care spune clar că un club care nu primeşte licenţa, este retrogradat şi rămâne în Liga 1 clubul retrogradat sportiv şi cel mai bine clasat".

De această decizie ar putea profita Oțelul Galați, echipă care se află în acest moment pe locul 15 și va juca duminică cu FC Botoșani, în deplasare., de la ora 17.00.

 

Citit 1554 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Mai 2014 20:59

2 comentarii

 • postat de Cristian Statescu
  Duminică, 04 Mai 2014 09:05
  5.13.146.***
  .........iar voi, "profesionistilor", asta ati asteptat !? Sa va fie rusine tuturor, celor din cadrul clubului, de la Vladica pana la opinca !!! La ce targ se face acum in Liga 1 ( vezi Brasov- Dinamo !!! ), fara o determinare extraordinara, din partea voastra si fara profesionalism, sansele de salvare sunt zero !!! Ca, de bine de rau, din cate am inteles, ceva banuti ati luat.....chiar si asa, cu spectrul retrogradarii deasupra capului ! Sa speram ca , macar acum, v-ati trezit ....... !?!
  1
  6
  Raportează
 • postat de ss
  Duminică, 04 Mai 2014 07:34
  5.13.145.***
  ca sa profitam trebuie sa terminam pe 15 ceea ce pare destul de greu la acest moment......fara victorie azi la Botosani suntem aproape out!
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.