A devenit oficial, FC Vaslui n-a primit licența și locul 15 nu mai este retrogradabil

A devenit oficial, FC Vaslui n-a primit licența și locul 15 nu mai este retrogradabil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a anunţat sâmbătă concluziile procesului de licenţiere din Liga 1, proces care a luat în calcul cinci criterii: "sportiv, de infrastructură, de personal, de administraţie, juridic şi financiar".

Viorel Duru a spus că SC Vaslui nu a obţinut licenţa pentru sezonul următor şi nu va mai evolua în Liga 1 din sezonul următor: "Comisia  de Licenţiere a refuzat acordarea licenţei pentru trei cluburi: SC Vaslui, FC Braşov şi Săgeata Năvodari.  SC Vaslui pentru neîndeplinirea criteriului financiar, FC Braşov pentru cel financiar, dar şi de infrastructură şi Săgeţii pentru cel de infrastructură. Cluburile au făcut apel. Comisia a admis apelul celor de la FC Braşov şi Săgeata".

Directorul de licenţiere a explicat ce se va întâmpla cu locurile retrogradabile. În aceste condiţii, din Liga 1 vor retrograda la finalul acestui sezon doar ultimele 3 clasate. Locul 15 va evolua în primul eşalon în sezonul 2014-2015: "Există un art. 19 în ROAF, introdus anul trecut după situaţia cu Rapidul care spune clar că un club care nu primeşte licenţa, este retrogradat şi rămâne în Liga 1 clubul retrogradat sportiv şi cel mai bine clasat".

De această decizie ar putea profita Oțelul Galați, echipă care se află în acest moment pe locul 15 și va juca duminică cu FC Botoșani, în deplasare., de la ora 17.00.

 

Citit 1616 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Mai 2014 20:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.