Viitorul Oţelului, la mâna procurorilor DNA! S-au făcut PERCHEZIȚII la casa patronului Adamescu

Viitorul Oţelului, la mâna procurorilor DNA! S-au făcut PERCHEZIȚII la casa patronului Adamescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Anchetatorii anticorupţie au descins la domiciliul şi sediile unor firme deţinute de către Dan Adamescu, într-un dosar în care patru judecători sunt acuzaţi de luare de mită în procese de insolvenţă


Procurorii DNA au făcut miercuri percheziţii la locuinţa omului de afaceri Dan Adamescu şi la firmele deţinute de acesta, în dosarul în care patru judecători sunt acuzaţi că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Una dintre firmele lui Adamescu aflată în stare de insolvenţă este Fotbal Club Oţelul, căreia planul de reorganizare i-a fost aprobat de către Tribunalul Bucureşti în decembrie 2013.

CITIŢI ŞI: Oţelul a intrat ILEGAL în INSOLVENŢĂ, conform anchetatorilor DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a arătat, într-un comunicat de presă, că miercuri au fost făcute percheziţii la nouă sedii ale unor societăţi comerciale, precum şi la domiciliul unei persoane fizice, toate situate în Bucureşti, în dosarul în care au fost arestaţi patru judecători de la Tribunalul Bucureşti.

DNA a precizat că în această cauză se efectuează urmărirea penală şi faţă de alte persoane, pe lângă cei patru judecători.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că percheziţiile au fost făcute la locuinţa omului de afaceri Dan Adamescu şi la firmele deţinute de acesta, existând suspiciunea că acesta ar fi dat mită judecătorilor suspectaţi de corupţie de la Tribunalul Bucureşti, pentru a obţine soluţii favorabile în dosare.

Dan Adamescu deţine, printre multe altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi Fotbal Club Oţelul.

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie. La această secţie s-a judecat dosarul de insolvenţă al Oţelului.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

În acest context, incertitudinea în ceea ce priveşte viitorul echipei de fotbal Oţelul Galaţi se amplifică. Narcis Răducan, managerul general al echipei, aştepta cât mai repede o întâlnire cu Adamescu, pentru a se stabili strategia clubului, dar în contextul actual este greu de crezut că această întâlnire va mai avea loc curând. Cert este că Oţelul avea nevoie de bani foarte repede, pentru a activa opţiunile de cumpărare sau prelungire de contract pentru jucători importanţi, cum sunt cazurile lui Cooper şi Goicoechea.

Avocatul lui Adamescu s-a sinucis

Avocatul care l-a reprezentat pe omul de afaceri Dan Adamescu s-a sinucis. La 36 de ani, George Claudiu Dumitru a căzut în fața metroului. El a făcut acest gest, luni, chiar în ziua în care au fost reținuți cei patru judecători de la Tribunalul București.

George Dumitru a căzut în fața unui tren, în subteranul stației Universitate, luni, în jurul orei 14.45. El l-a reprezentant pe Dan Adamescu în mai multe procese, fiind specializat în dosarele comerciale. Anchetatorii vor analiza imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la metrou şi îi vor audia pe apropiaţii victimei pentru a stabili cu certitudine dacă este un act sinucigaș sau nu.

Lienen, atac la patron

Antrenorul Ewald Lienen a avut după meciul de marţi seară, din deplasare, cu Steaua (scor 2-2), o declaraţie extrem de acidă la adresa patronului Dan Adamescu. "Nu pot decât să felicit această echipă pentru că a jucat în aceste circumstanţe. Când jucătorii poate sunt daţi afară din apartamente, poate nu au bani să îşi cumpere mâncare, iar apoi eu ca antrenor le cer să câştige meciuri, asta este lipsă totală de respect din partea cuiva care are milioane şi milioane de euro. Ai impresia că patronii nu vor să ne ajute, din contră, ai impresia că vor să retrogradeze şi să nu plătească salariile în prima ligă! E incredibil pentru mine şi îmi pare foarte rău pentru oamenii din Galaţi care nu merită asta", a declarat antrenorul german pentru Digi Sport.

Citit 3409 ori Ultima modificare Joi, 22 Mai 2014 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.