PERFORMANŢĂ URIAŞĂ / Trei handbaliste gălăţence sunt CAMPIOANE MONDIALE
Foto: Andreea Taivan (nr.2), handbalistă formată la CSȘ Galați

PERFORMANŢĂ URIAŞĂ / Trei handbaliste gălăţence sunt CAMPIOANE MONDIALE
Andreea Taivan (nr.2), handbalistă formată la CSȘ Galați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa națională de handbal junioare Under 18 a României a câştigat duminică Campionatul Mondial al acestei categorii de vârstă. În finală, România a întâlnit Germania, pe care a dominat-o total şi a învins-o categoric, scor 32-21. Echipa României a avut un început de meci senzaţional, conducând cu 7-1, după 13 minute. Avantajul a fost mărit la opt goluri diferenţă până la pauză: 15-7. Lucrurile au evoluat în acelaşi unic sens şi după reluare, diferenţa a fost mărită la 11 goluri (23-12) şi menţinută cu autoritate până la final: scor 32-21.

Din echipa României, campioană mondială, fac parte şi trei handbaliste gălăţence: extrema dreaptă ANDREEA TAIVAN (17 ani), formată la Clubul Sportiv Şcolar şi care joacă de un an în liga secundă, la HC Activ Plopeni, centrul DANIELA CORBAN (18 ani), formată tot la CSŞ Galaţi, şi extrema stângă ALEXANDRA DINDILGAN (17 ani), formată la Handbal Art, de fosta extremă stângă a echipei naţionale Gabriela Artene.

Daniela Corban, campioană mondială formată la CSŞ Galaţi

Daniela Corban şi Alexandra Dindiligan sunt de câţiva ani la Centrul de Excelenţă de la Rm. Vâlcea, continuând totodată să evolueze în campionatul naţional pentru echipele la care s-au format, CSŞ Galaţi, respectiv, Handbal Art.

Alexandra Dindiligan a început să practice handbalul în urmă cu patru ani, evoluând în ultimul sezon intern la echipa de junioare II a clubului Handbal Art. „Emoţiile sunt uriaşe să vezi o finală de Campionat Mondial în care joacă o sportivă la formarea căreia ai pus umărul. Este emoţionant chiar şi la 10-11 goluri diferenţă. Acest titlu mondial nu este deloc o surpriză pentru mine, ştiam că pot. S-a văzut asta încă de la Campionatul European de anul trecut, când au terminat pe locul şase doar dintr-o greşeală de calcul, nu s-a realizat la timp că o înfrângere la mai puţin de trei goluri le califică. Alexandra este un copil foarte bun, cu o ambiţie ieşită din comun, mult peste standardul generaţiei sale. Are un caracter foarte puternic, sunt convinsă că va avea o carieră strălucită în acest sport”, ne-a declarat Gabriela Artene, antrenor şi fondator al clubului Handbal Art.

Alexandra Dindiligan, campioană mondială formată la Handbal Art Galaţi

Daniela Corban şi Andreea Taivan au început să practice handbalul la CSŞ, cu antrenorul Miron Stanciu.

Cotidianul „Viaţa liberă” se simte onorat că are ocazia să transmită felicitări jucătoarelor, părinţilor acestora şi antrenorilor din Galaţi care le-au îndrumat primii paşi spre titlul de campioane mondiale!

Sursa foto: prosport.ro

Citit 3455 ori Ultima modificare Duminică, 03 August 2014 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.