POVESTEA impresionantă a gălăţencei recompensată cu AURUL MONDIAL pentru pasiunea pentru HANDBAL

POVESTEA impresionantă a gălăţencei recompensată cu AURUL MONDIAL pentru pasiunea pentru HANDBAL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alexandra Dindiligan, una dintre cele trei handbaliste gălăţence care au câştigat trofeul suprem, va savura succesul în primele două săptămâni neîntrerupte din ultimii ani trăite în braţele mamei sale


Gălăţeanca Alexandra Dindiligan, extrema stângă a echipei naţionale de handbal junioare Under 18 a României, devenită duminică seară campioană mondială, n-a fost departe de a ajunge la titlul suprem în alt sport în care Galaţiul are o şcoală redutabilă, karate. Fiind un copil plin de energie, mereu activ, părinţii au îndrumat-o spre sport şi a ajuns în sala de karate de la Voinţa. Dar destinul său a fost handbalul. În timpului unui antrenament, tatăl a rămas cu ea, iar mama, Gabriela, a mers la sala "Siderurgistul", să-i aştepte acolo, asistând la un meci de primă ligă al fostei echipei de handbal Oţelul. Practicase şi ea acest sport la nivel de amatori, făcuse parte din echipa şcolii. A ajuns şi Alexandra de la antrenament şi în câteva zeci de secunde s-a terminat cu karatele. „Vreau să mă dai la handbal, nu plecăm de aici până nu vorbeşti, handbal, handbal”, a reacţionat ţopăind Alexandra, încântată de ce văzuse pe teren.

Atunci Gabriela Artene era antrenoare la Oţelul şi, cum fusese colegă de şcoală cu mama Alexandrei, doleanţa micuţei a fost îndeplinită pe loc. Aşa a început o pasiune incredibil de intensă pentru acest sport şi drumul Alexandrei Dindiligan spre medalia mondială de aur pe care o ţine de duminică seară la piept.

Dăruire totală pentru handbal

“Este un copil foarte bun, cu o ambiţie ieşită din comun, mult peste standardul generaţiei sale. Are un caracter foarte puternic, sunt convinsă că va avea o carieră strălucită în acest sport”, a caracterizat-o Gabriela Artene, care a lucrat cu Alexandra apoi şi la clubul pe care l-a fondat, Handbal Art.

În aceleaşi coordonate se încadrează şi spusele Victorinei Bora, antrenoarea gălăţencei de la Centrul de Excelenţă din Rm. Vâlcea, care subliniează ambiţia şi determinarea Alexandrei: "Este o jucătoare de viteză foarte bună, cu multe procedee de execuţie, dar şi o apărătoare foarte bună. Întotdeauna îşi doreşte mai mult decât poate. Este o extremă talentată şi va ajunge departe".

Mama sportivei ne-a exemplificat foarte elocvent devotamentul Alexandrei pentru handbal. “Avea antrenamente de la 7.00 dimineaţa, se trezea mereu la 6.00 pentru a fi sigură că nu întârzie. Muncea mult şi pentru a fi mereu printre primii la şcoală, lucram cu ea la matematică, la teme, până la 1 noaptea, rar terminam mai devreme, dar chiar şi aşa la 6.00 era în picioare, n-a lipsit de la niciun antrenament”, a povestit mama campioanei mondiale.

CITEŞTE ŞI: Din curtea şcolii, la TITLUL MONDIAL: "Tati, vreau şi eu să joc handbal"

A urmat un episod dureros în viaţa Alexandrei, când tatăl său a decedat. Peste puţin timp a venit convocarea la Centrul de Excelenţă, la doar jumătate de an de când se apucase de acest sport, atât de repede a progresat. Plecarea ei ar fi însemnat ca mama să rămână singură, dar şi-a urmat chemarea. “Mi-a spus că pentru ea handbalul este totul, Atât de mult iubeşte acest sport, încât n-am avut cum să mă opun”, a povestit mama sportivei.

Pentru a o putea susţine financiar, mama Alexandrei a fost nevoită să ia o decizie care a însemnat un nou moment cheie în viaţa lor. “La o extremă, o pereche de adidaşi ţine doar două luni. Costă 100 de euro. N-am rezistat mult timp, a trebuit să plec la muncă în Italia, pentru un venit cu care să ne descurcăm. Alexandra merită orice, este un copil pe care şi l-ar dori orice părinte. Un caracter frumos şi puternic, încât mai degrabă mă inspir eu de la ea, decât invers. Pentru acest succes, meritul este în totalitate al ei, noi, părinţi şi antrenori, suntem doar susţinători”.

De duminică, în braţele mamei

Foarte curând, fericirea câştigării aurului mondial va putea fi trăită la intensitate maximă, pentru că Alexandra va fi în braţele mamei sale. „Duminică ajunge la mine, pentru o vacanţă de două săptămâni în Sardinia. Două săptămâni cu campioana mea mondială”, a încheiat, fericită, mama handbalistei.

Altfel, Alexandra, alături de celelalte două gălăţence care i-au fost coechipiere la Campionatul Mondial - Andreea Taivan şi Daniela Corban, vor primi din partea primarului Marius Stan „Diploma de excelență a municipiului Galați”, în cadrul unei festivităţi în care vor fi premiaţi şi antrenorii gălăţeni care le-au format, Miron Stanciu, Gabriela Artene şi Maria Lupu.

CITEŞTE ŞI: POVESTEA UNUI SUCCES ISTORIC/ Handbaliste gemene pentru AURUL MONDIAL al familiei Corban

Citit 1963 ori Ultima modificare Joi, 07 August 2014 08:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.