Ivan Patzaichin şi canotcile sale revin în Galaţi, în acest weekend

Ivan Patzaichin şi canotcile sale revin în Galaţi, în acest weekend
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“Descoperă Rowmania”, competiţia de vâslit pe Dunăre în canotci iniţiată de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”, revine pentru al doilea an consecutiv la Galaţi. Evenimentul, de la care nu va lipsi fostul mare campion, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 9.30, pe Faleza Dunării, în zona Elice, şi este organizat în colaborare cu Primăria Galaţi.

Canotca este o ambarcaţiune care preia forma unei lotci şi sistemul de construcţie a unei canoe, astfel încât aceasta are o mare stabilitate, este foarte sigură, având totodată şi o greutate mică. De asemenea, canotca este făcută din lemn, majoritatea ambarcaţiunilor realizate în prezent fiind din fibră de sticlă.

Canotcile  au 10+1 locuri, astfel că echipajele la concursul de vâslit viteză.sunt formate din 11 persoane.

Competiţia este deschisă oricăror doritori, îndiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, fără niciun fel de taxă de participare. Câştigătorii de la Galați vor intra în finala națională „Descoperă Rowmania”, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 31 august, la Tulcea.

Confirmările de participare pot fi trimise online, până în această seară, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Înscrierile se pot face și la fața locului, în dimineața concursului, de la ora 9,30, până la 11,00 participanţii putând ieşi pe Dunăre pentru acomodare. Competiţia propriu-zisă va începe la ora 12.00, urmând să aibă loc serii de calificare, semifinale şi finala, iar în jurul ore 14.00 este planificată tragerea la sorţi.

Ediţia de anul trecut, foarte spectaculoasă, a fost un succes total la public, cu un număr mare de echipaje la start.

Citit 1329 ori Ultima modificare Miercuri, 13 August 2014 23:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.