MILIOANELE OŢELULUI s-au dus LA ASTRA Asigurări

MILIOANELE OŢELULUI s-au dus LA ASTRA Asigurări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Raportul anual al companiei de asigurări arată încasări de la clubul gălăţean în valoare de 5,3 milioane de euro * Atât Oţelul, cât şi Astra Asigurări sunt firme cu acţionariat deţinut de Dan Grigore Adamescu, omul de afaceri arestat pentru dare de mită


Fotbal Club Oţelul Galaţi a plătit în perioada 2012-2013 către Astra prime de asigurare în valoare de 23,4 milioane lei (5,3 milioane euro), cifra fiind apropiată de banii cheltuiţi de Tarom pentru asigurarea a 24 de aeronave în acelaşi interval, poliţa companiei aviatice acoperind daune de 700 milioane dolari. În 2012, prima de asigurare plătită de clubul de fotbal s-a ridicat la 18,05 milioane de lei, iar un an mai târziu a scăzut la 5,3 milioane de lei, potrivit datelor din raportul anual al Astra Asigurări, citate de Mediafax.

Chiar şi în aceste condiţii, jucătorii n-au beneficat de acest contract de asigurare, cei cu accidentări grave şi care au ajuns la clinici din străinătate suportându-şi singuri, aproape în totalitate, cheltuielile.

În septembrie 2012, la foarte puţin timp după preluarea acţiunilor clubului de fotbal de către The Nova Group (TNG), Astra Asigurări a anunţat că va sponsoriza echipa de fotbal Oţelul Galaţi cu suma de 10 milioane de euro în următorii cinci ani, dar numele companiei de asigurări nici nu mai apare, din acest sezon, pe tricourile de joc ale fotbaliştilor de la Oţelul.

Clubul a fost preluat în 14 septembrie 2012 de TNG, firmă controlată de omul de afaceri Dan Adamescu. Cu un capital social de 192,7 milioane de lei, Astra Asigurări este controlată de The Nova Group Investments România SA - 72,68% din acţiuni şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,3% din capitalul social. Atât The Nova Group Investments România cât şi Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

La începutul lunii iulie 2013, conducerea FC Oţelul a anunţat că a fost nevoită să solicite instanţei declanşarea procedurii de insolvenţă din cauza sechestrului instituit de ANAF, menţionând totodată că de această situaţie este vinovată fosta administraţie a clubului.

Cu câteva luni înainte, în februarie 2013, Marius Stan, primarul municipiului Galaţi şi fost director general al FC Oţelul, acuza de devalizare acţionariatul clubului, spunând că, în momentul preluării de către TNG, în conturi erau 7,3 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Primarul Marius Stan luptă pentru BANII OŢELULUI. Imputarea Curţii de Conturi, CONTESTATĂ

Citit 4621 ori Ultima modificare Duminică, 17 August 2014 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.