Oţelul a scos UN PUNCT şi mult moral la Iaşi
Foto: Portarul Dragoş Plopeanu, omul meciului

Oţelul a scos UN PUNCT şi mult moral la Iaşi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Meci senzaţional făcut de portarul Plopeanu şi roş-alb-albaştrii au terminat la egalitate, scor 0-0, în deplasare, cu CSMS Iaşi * Ocazia meciul a aparţinut echipei gălăţene; bară Ciftci


 

De parcă n-ar fi fost de ajuns subţirimea lotului şi suspendările lui Cojoc şi Miron, antrenorul Oţelului, germanul Michael Weiss, a fost nevoit să cârpească şi alte găuri din echipă, cauzate de accidentările lui Mişelăricu şi Pecha, pe lângă cea suferită etapa trecută de Avdic. Astfel, s-a început cu Marus titular în premieră pe flancul drept al defensivei, iar în lipsă de alte soluţii a fost nevoie ca în centrul apărării, lângă Sipovici, să fie retras mijlocaşul Karol Karlic.

Totuşi, jocul defensiv al Oţelului n-a fost rău în primă jumătate de oră, de vreme ce gazdele n-au avut decât o singură şansă de gol, la un şut din afara careului deviat de Pălimaru (22’), minge “grea” scoasă de Plopeanu. În rest, fotbal anost, cu Oţelul bubuind, apoi, echipa ieşeană, la fel de praf, aruncând mingile cât mai departe de propriul careu. Totuşi, de prin minutul 30, gazdele au început să joace, să pună presiune, portarul Oţelului, Plopeanu, devenind cel mai bun jucător al primei reprize după ce a scos la reluările lui Wesley (32’) şi Munteanu (34’). De partea cealaltă, Oţelul a avut o singură zvâcnire, în prelungirile primei părţi, când Murgoci a avut o poziţie foarte bună în careul advers, dar a tras slab.

După pauză, ritmul a crescut, la fel şi dominarea gazdelor, dar fără calitate, astfel că Plopeanu a avut de treabă abia în min. 69, când a avut două intervenţii remarcabile în aceeaşi fază, la şuturile lui Wesley şi Ciucur. Defensiva improvizată a Oţelului a rezistat cu brio, permiţându-i lui Ciftci ca pe contraatac să aibă ocazia meciului: a culcat un fundaş şi apoi a tras, sus, în bara laterală!!! Grahovac, la primul meci împotriva echipei cu care câştigase campionatul acum trei ani, a scăpat cu mare noroc! Spre final, Plopeanu a mai scos o minge grea (85’), pentru ca în faza următoare, pe contră, Oţelul să aibă o nouă ocazie imensă, când Stoian a driblat şi portarul, tras pe poartă din unghi, dar a respins un fundaş. S-a terminat fără gol, în mare măsură datorită lui Plopeanu.

 

CSMS IAŞI – OŢELUL 0-0

Meci disputat luni seară în etapa a 5-a din Liga I

Stadion Emil Alexandrescu, spectatori 2.500

CSMS Iaşi: Grahovac - Voicu, Mihalache, Munteanu, Vladu - Dedu, Novac - Bosoi, Wesley, Ciucur - Pălimaru

Oţelul: Plopeanu - Marus, Karlik, Sipovici, Popescu– St. Cucu, Vasile Gheorghe (Adăscăliţei, min. 59) – Zaharia, Cristea (Ciftci, min. 63), Murgoci – Tudorie (Stoian, min. 79’)

Cartonaşe galbene: V. Gheorghe 43’, Stoian 84’, Zaharia 90’+2 / Vladu 32’

Arbitri: George Găman (Craiova) – central, Mihai Iliescu (Craiova) şi Florin Neacşu (Câmpulung Muscel) – asistenţi

 

 

Citit 2165 ori Ultima modificare Luni, 25 August 2014 21:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.