Cei de la OŢELUL ACUZĂ vehement arbitrajul din meciul cu Steaua: "A fost o mare nedreptate"

Cei de la OŢELUL ACUZĂ vehement arbitrajul din meciul cu Steaua: "A fost o mare nedreptate"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“A fost mai mult frustrant decât dureros”, acestea au fost cuvintele lui Cristian Munteanu, team-managerul Oţelului, cu care a caracterizat starea de spirit generală a gălăţenilor după meciul pierdut duminică în faţa Stelei, scor 0-3, în condiţiile în care s-a jucat în inferioritate numerică 75 de minute.

Cei de la Oţelul acuză vehement arbitrajul lui Cătălin Popa, pe care-l consideră determinant pentru modul în care s-a terminat jocul.

Printre altele, lui Cătălin Popa i se reproşează că a arătat eronat primul cartonaş galben lui Tavares, decizie care a dus apoi la eliminarea portughezului din minutul 16. De asemenea, cei de la Oţelul consideră că Jula a fost faultat în careu (min. 59, la scorul de 2-0) de Szukala, dar nu s-a dictat penalti şi eliminare (stelistul avea deja un cartonaş galben). Apoi, spre final, Iancu l-a lovit pe Jula când jocul era oprit dar nu s-a dat decât „galben” în locul cuvenitei eliminări.

„Iulian Popa are capul spart, a făcut o depăşire pe 16 metri, a dat printre picioarele adversarului şi a fost lovit, dar nu s-a dat nimic”, a completat rechizitoriul Vlad Răpişcă, administratorul special al FC Oţelul SA.

Antrenorul Tibor Selymes consideră că eliminarea i-a scos echipa din joc. „Nu am fost lăsaţi să jucăm. Primul cartonaş, în minutul 5, a fost ca să ne liniştească din prima, să nu cumva să atacăm. Nu ni s-a dat nici penalti la Jula, la 2-0 nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla. Iancu a dat cu piciorul în Jula şi doar galben. Vrem să fim lăsaţi să jucăm şi noi. Am început foarte bine partida, am avut 20 de minute în care am jucat bine, am ţinut echipa Stelei la 30-35 de metri de poarta noastră. Ei nu au avut nicio ocazie, spre deosebire de noi, care ne-am creat câteva situaţii bune dar, din păcate, a venit acea eliminare care ne-a scos din joc”, a spus Selymes.

Cel mai vehement a fost team-managerul Cristi Munteanu. „Oţelul a avut un mare ghinion să aibă o asemenea brigada de arbitri. Trebuie reorganizate aceste delegări ale arbitrilor. Este acelaşi care a arbitrat în Ghencea, acum două campionate, când Steaua ne-a bătut cu 2-1 cu un gol dat din ofsaid de 3-4 metri. Să fie o simplă întâmplare? A fost o mare nedreptate ceea ce am păţit. Greşelile se acceptă, dar intenţiile nu. Atât timp cât plătesc 260 de milioane (n.r. – lei vechi) pe meci pe acest barem, nu poţi să vii şi să mă calci în picioare. Dacă aşa stau lucrurile, vom juca şi împotriva arbitrilor şi vă garantez că vom rămâne în Liga 1. Iar dacă va fi să murim, o să murim în picioare!”, a răbufnit Munteanu, ieri, la sport.ro.

Arbitrii, mereu cu Steaua

Rezumându-ne numai la ultimele cinci meciuri directe cu Steaua, Oţelul a avut de fiecare dată parte de decizii eronate de arbitraj în defavoarea sa: în septembrie 2012, Steaua – Oţelul 2-1, gol marcat de Adi Rocha în minutul 3 din ofsaid; în aprilie 2013 Oţelul – Steaua 1-1, cu gol marcat de Steaua în urma unei lovituri libere primită cadou, Antrenorul de atunci al Oţelului, Petre Grigoraş, a vrut să-şi retragă echipa de pe teren după faza respectivă; în decembrie 2013 Oţelul – Steaua 1-1, cu celebrul scandal provocat de arbitrul Iulian Dima, acuzat de neacordarea a cel puţin unui penalti pentru Oţelul, dictarea loviturii libere din care Steaua a marcat pentru un fault inexistent şi mai ales că nu l-a eliminat pe stelistul Pintilii la un fault brutal din spate asupra lui Cooper; în mai 2014 Steaua – Oţelul 2-2, cu primul gol al gazdelor înscris din ofsaid; octombrie 2014 Oţelul – Steaua 0-3, arbitrul Cătălin Popa…

CITEŞTE ŞI: Steaua bate Oţelul ajutată din nou de arbitraj

Citit 1912 ori Ultima modificare Luni, 06 Octombrie 2014 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.