Alpinistul Tiberiu Pintilie, întâlnire cu publicul gălăţean

Alpinistul Tiberiu Pintilie, întâlnire cu publicul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tiberiu Pintilie, alpinistul gălăţean care a atins cerul cu mâna de pe câteva dintre cele mai înalte locuri din lume, îşi va prezenta publicului din oraşul natal retrospectiva ascensiunilor din anul 2014. Cei interesaţi pot să stea la „taclale” cu Tibi Pintilie şi să-i asculte fascinantele poveşti, astăzi, de la ora 17,00, la Biblioteca „V.A. Urechia” - Sala Mihai Eminescu.

Evenimentul face parte din campania educativă "Care este Everestul tău?" şi are drept scop orientarea şi susţinerea tinerilor în demersul de explorare şi identificare a resurselor şi abilităţilor necesare pentru îndeplinirea propriului obiectiv de viaţă. Intrarea publicului este liberă.

Tiberiu Pintilie a fost în acest an în două expediţii de amploare, una în masivul Pamir, când a ajuns pe Vârful Lenin (7.134 metri), iar cealaltă în Himalaya, când a ajuns la 200 de metri de cel mai înalt vârf din lume, Everest.

De asemenea, alpinistul gălăţean, în vârstă de 30 de ani, îşi va anunţa planurile pentru anul viitor, care includ printre altele o nouă încercare de a ajunge pe Everest, de data aceasta într-o campanie solitară, însoţit doar de un şerpaş.

Citit 721 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Decembrie 2014 22:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.