Gălăţeanca Gabriela Talabă, la primul turneu american
Foto: Gabriela Talabă în semifinala turneului ITF de la Galaţi (Foto: Bogdan Codrescu)

Gălăţeanca Gabriela Talabă, la primul turneu american
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abia ajunsă în Texas, unde timp de cel puţin şase luni va beneficia de o bursă completă din partea Universităţii Texas Tech din Lubbock, jucătoarea gălăţeană Gabriela Talabă va participa în acest weekend, la Michigan, la prima sa competiţie interuniversitară.

În SUA, Gabriela Talabă (19 ani, locul 533 WTA) îl are ca antrenor principal pe Todd Petty, care s-a declarat foarte încântat de prezenţa româncei în echipa sa, Lady Raiders. „Ea este o jucătoare de elită, cu un potenţial de înalt nivel și poate avea un randament ridicat în primăvară. Gabriela are un CV academic impresionat, la fel este şi cel sportiv. Ea va fi un model de student-sportiv pentru celelalte fete de la Lady Raiders”, a declarat Todd Petty.

Bursa de la universitatea americană nu este foarte restrictivă, Gabriela Talabă având posibilitatea ca în perioada de vară să revină în ţară şi să poată juca în turneele din circuitul profesionist, inclusiv cele de categorie Futures care vor avea loc în Galaţi. „Dacă nu reuşesc să ajung încă de la primul turneu (n.r. - 25 mai), măcar la următoarele două voi participa”, ne-a declarat Gabriela Talabă.

Gălăţeanca, care şi-a început cariera la clubul Dacia, a făcut un salt impresionant în 2014 în ierarhia mondială a jucătoarelor profesioniste (WTA), ajungând pe locul 533 de pe poziţia 1005, pe care se afla la sfârşitul anului 2013.

Prima finală de turneu din circuitul profesionist a fost disputată de Gabriela Talabă chiar în ziua în care împlinea 19 ani, la Bucureşti vara trecută. În octombrie 2014 a devenit campioană naţională de seniori.

CITIŢI ŞI: INTERVIU cu jucătoarea de tenis Gabriela Talabă: "Următoarea ţintă, să intru în top 300 WTA"

Citit 1101 ori Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.