Oţelul a rămas FĂRĂ STADION: "Aşa se OMOARĂ FOTBALUL gălăţean"

Oţelul a rămas FĂRĂ STADION: "Aşa se OMOARĂ FOTBALUL gălăţean"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În timp ce echipa de juniori B susţinea, miercuri dimineaţă, pe terenul central, în Cupa Federaţiei, ceea ce în situaţia actuală pare a fi ultimul meci al unei formaţii de la Oţelul pe stadionul cu acelaşi nume, în curte continua ce se începuse în seara precedentă, evacuarea clubului de pe stadionul unde şi-a avut casa vreme de 33 de ani.

Pe lângă boilere, frigidere şi lăzi frigorifice, s-au adunat şi încărcat în autocar tablourile ce reprezentau istoria ultimelor trei decenii a celei mai importante echipe de fotbal din oraş, imagini începând cu generaţia regretatului Nae Burcea şi Claudiu Vaişcovici, până la cea care câştiga campionatul şi Supercupa în 2011, din colecţia de excepţie a fotografului Ilie Stan. „Doamne, am ajuns în stradă”, a fost reacţia de durere a preparatorului fizic Ionel Tămăşanu, cel care şi-a dedicat Oţelului cea mai mare parte a carierei şi acum este veteranul angajaţilor din club.

Team-managerul Cristian Munteanu încă spera la înţelegerea şi sprijinul celor de la Combinat. „Îi rog pe cei din Combinat să se gândească că ar trebui să facă şi ceva pentru acest oraş, pentru angajaţii lor care îndrăgesc această echipă. Oţelul a reprezentat oficial acest Combinat decenii la rând, neoficial îl reprezintă şi acum, de aceea se şi numeşte Oţelul. Din punct de vedere al moralităţii, aceşti străini care au preluat Combinatul ar trebui să ajute această echipă pentru comunitate, să ofere stadionul acestei echipei gratuit, pentru a putea să-i bucurăm pe gălăţeni”, a declarat Munteanu.

Acesta a precizat că situaţia financiară critică în care se află clubul nu permite plata chiriei la stadion. „Nu avem de unde să dăm aceşti 20.000 de euro, în condiţiile în care costurile de întreţinere ne costă încă pe atât. Nu ne-a ajutat nimeni din oraş şi nici patronatul, am făcut eforturi să terminăm acest campionat, cu restanţe salariale, uneori nici bani de apă nu am avut şi totuşi am reuşit să terminăm cu onoare, cu fruntea sus, toată ţara vorbind de Oţelul ca de o echipă care are demnitate şi onoare", a adăugat Munteanu.

"Aşa se omoară fotbalul gălăţean"

Fostul jucător al Oţelului a mai precizat că evacuarea de pe stadion reprezintă cea mai puternică lovitură primită de club în ultimii ani şi poate avea ca efect dispariţia echipei. „Nu înţeleg de ce atâta răutate, de a goni echipa pentru care a fost construit acest stadion. Am retrogradat în Liga a II-a, iar prin alungarea de aici moare fotbalul gălăţean. Fără acest stadion, ne lasă fără identitate, cel mai important aspect pentru o echipă sportivă. Îi implor pe cei din conducerea Combinatului să se mai gândească la această decizie, prin care au aplicat Oţelului lovitura decisivă”, a mai spus Munteanu.

Combinatul percepe clubului o chirie de 20.000 de euro pe lună, însă aceasta nu a mai fost plătită de mult timp, datoria pe care o are Oţelul către ArcelorMittal depăşind astfel suma de 200.000 de euro. Negocierile au intrat în impas, cei din Combinat refuzând un nou acord, în condiţiile în care Oţelul nu a plătit nimic de luni bune şi nici nu prezintă garanţii că va avea cu ce să-şi plătească chiria din acest contract.

Citit 4850 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iunie 2015 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.