VICTORIE-EVENIMENT pentru Patricia Ţig! Gălăţeanca a reuşit primul succes pe tabloul principal la un turneu WTA

VICTORIE-EVENIMENT pentru Patricia Ţig! Gălăţeanca a reuşit primul succes pe tabloul principal la un turneu WTA
BRD Bucharest Open (facebook)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Jucătoarea gălăţeancă de tenis Patricia Ţig (locul 170 WTA) a jucat, luni după-amiază, pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu WTA, BRD Bucureşti Open, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, reușind să termine câștigătoare meciul de debut. Ţig a jucat cu spaniola Silvia Soler-Espinosa, locul 101 WTA, care a abandonat la scorul de 6-4, 3-1, 15-15, pentru sportiva română. Soler-Espinosa a acuzat o accidentare la umăr la începutul setului secund. 

Calificarea în turul doi este recompensată la Bucureşti cu 3.310 dolari şi cu 30 de puncte WTA.

Ţig va juca în manşa a doua cu Polona Hercog (Slovenia), locul 87 WTA.

În proba de dublu, Patricia Țig și Andreea Mitu s-au calificat în turul al doilea. Perechea Țig/Mitu a învins în turul inaugural perechea Julia Goerges/Petra Martic (Germania/Croația), scor 6-3, 3-6, 10-8. În manșa următoare, Țig și Mitu vor întâlni perechea câștigătoare a partidei dintre Cagla Buyukakcay/Victoria Golubic (Turcia/Elveția) și Diana Buzean/Chantal Skamlova (România/Slovacia).

Acest an a fost unul cu multe premiere în cariera Patriciei Ţig, care va împlini peste două săptămâni 21 de ani. Gălăţeanca a jucat pentru prima dată  la turnee de Mare Şlem. A fost prezentă pe tabloul de calificări de la Australian Open, unde a fost învinsă în primul tur de Julia Glushko (Israel, locul 153 WTA la acel moment), iar apoi a reuşit să ajungă până în turul al doilea de calificări la Roland Garros, unde a fost eliminată de Shahar Peer (Israel, locul 119 WTA).  În urmă cu trei săptămâni, în primul tur al calificărilor de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului, Patricia Țig a fost învinsă după un meci foarte echilibrat de Elitsa Kostova (25 de ani, locul 176 WTA), scor 6-4, 4-6, 5-7, în primul meci din carieră jucat de gălățeancă pe iarbă.

Citit 1403 ori Ultima modificare Marți, 14 Iulie 2015 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.