FOTO/ Phoenix a luat startul în pregătirile pentru Liga Naţională de baschet masculin

FOTO/ Phoenix a luat startul în pregătirile pentru Liga Naţională de baschet masculin
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Lotul echipei masculine Phoenix U Galaţi, nou promovată în Liga Naţională (LNBM), a efectuat, miercuri seară, primul antrenament în formulă completă, o componenţă modificată substanţial faţă de sezonul precedent. Singura excepţie a fost Radu Vîrnă, căruia i s-a permis să vină la pregătiri ceva mai târziu, după ce a evoluat la „Europenele” de juniori U18, din Austria, şi astfel nu prea a apucat să aibă parte de vacanţă.

Noul staff tehnic, compus din antrenorul principal Florin Nini şi pivotul din sezonul trecut, Bogdan Bălănică, acum în postura de antrenor secund, i-a avut la startul pregătirilor atât pe jucătorii care vor evolua în Liga Naţională, cât şi pe cei care vor juca la echipa secundă, în Liga I: Iosif Pîrlog, Robert Bolobiţă, Dragoş Onea, Alin Borşa, Andrei Sava, Andrei Petică, Ciprian Ţelinoiu, Milos Pesic, Milos Bojovic, Djordje Tresac, Yaroslav Lemyk, Jay Threatt, Taylor Rohde, Nicu Peptănaru, Şerban Bălan şi George Badea, dar şi doi jucători aflaţi în probe, Denis Noscov (Ucraina) şi Anton Rulevski (Republica Moldova).

Jucătorilor străini le place la Galaţi

Jucătorii străini transferaţi în această vară s-au declarat încântaţi de oportunitatea de a evolua în LNBM, respectiv la Phoenix. "Am decis să vin aici după ce unul dintre foştii mei colegi de cameră, de la colegiu, mi-a spus despre nivelul crescut al campionatului românesc. Sper să-mi confirm numele (n.r. - "threat" înseamnă "ameninţare", în limba engleză) şi să fiu o ameninţare în teren pentru adversarii noştri din campionat", a spus, zâmbind, Jay Threatt.

Un alt american, Taylor Rohde, vine din orașul cu acelaşi nume ca al echipei din Galaţi. "Sunt foarte încântat căci vin de la Phoenix, să joc pentru Phoenix. Obiectivul nostru este să câştigăm cât mai multe meciuri, să fim uniţi pentru a juca bine şi a deveni o forţă în campionat", a declarat Rohde.

Ucraineanul Yaroslav Lemyk s-a declarat încântat de atmosfera de la acest prim antrenament în formulă completă. "Văd o echipă prietenoasă, experimentată, fiecare jucător pasează, nu e egosim, ceea ce este important. Coach (n.r. - Florin Nini) face o echipă bună, cred că timpul va dovedi asta. Am vrut să încerc un alt campionat, după toate celelalte în care am evoluat, mi s-a oferit această ocazie şi mi-am spus «De ce nu?»", a declarat pivotul ucrainean.

Nivelul intens al antrenamentelor este un punct de plecare pentru evoluţia bună din LNBM, consideră experimentatul jucător Milos Bojovic, care are la activ trei sezoane jucate în România. "Antrenorul Nini mi-a dat ocazia să joc pentru această echipă şi cred că este o ocazie şi o oportunitate pentru fiecare dintre jucătorii de aici să facă performanţă, atât individual, cât şi cu echipa. Avem potenţial", a spus  Bojovic.

Un alt jucător sârb, Milos Pesic, este foarte încrezător şi crede că Phoenix poate fi surpriza primei ligi. "Eu cred că putem face multe surprize anul acesta, nu mă gândesc la evitarea retrogradării, ci doar la multe victorii. Să vedem cum merg lucrurile, căci toate echipele sunt foarte bune, cu achiziţii foarte scumpe şi cu bugete mari la primele cinci-şase echipe", a spus Pesic.

Florin Nini: "Trebuie să facem o echipă competitivă"

Antrenorul Florin Nini declară că îşi doreşte ca prezenţa în LNBM să nu fie una trecătoare. "Ne aflăm în faţa unui examen extrem de dificil, respectiv participarea în Liga Naţională, unde nu vrem să avem o apariţie trecătoare. Am încercat să formăm un lot cât mai puternic, după măsura posibilităţilor, din punct de vedere al bugetului. Având bani puţini, trebuie să fim atenţi la ce luăm şi la ce păstrăm, pentru că trebuie să facem o echipă competitivă. Lotul este oarecum finalizat, mai sunt discuţii să aducem jucători în probe, aşa cum sunt Noscov şi Rulevski", a spus Nini.

Totodată, acesta este mulţumit de reacţiile jucătorilor la primul antrenament: "Sunt jucători profesionişti, care au o mare experienţă şi au înţeles imediat că ritmul de joc este extrem de important şi chiar apreciez modul în care se implică total în antrenamente", a încheiat Florin Nini, antrenorul echipei şi totodată managerul clubului.

 

 

Citit 1790 ori Ultima modificare Joi, 13 August 2015 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.