UPDATE / Patricia Ţig a obţinut prima sa victorie la US Open

UPDATE / Patricia Ţig a obţinut prima sa victorie la US Open
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE: Patricia Ţig s-a calificat, marţi noapte în turul doi al calificărilor de la US Open. În turul inaugural, Ţig a învins-o pe Ekaterina Bychkova, scor 6-4, 6-2, într-un meci pe care gălăţeanca l-a dominat categoric. Ţig a avut un procentaj foarte bun la primul serviciu (64%) şi a greşit foarte rar, numai două erori neforţate în tot meciul. În turul secund o va întâlni pe Mayo Hibi (Japonia), care a învins-o în primul tur pe românca Edina Gallovits-Hall, scor 3-6, 6-1, 6-2.

De asemenea, Sorana Cîrstea a trecut de primul tur, câştigând cu 6-4, 6-4 meciul cu Na-Lae Han (Coreea de Sud).

În schimb, Monica Buzărnescu a fost învinsă în turul inaugural de Aliaksandra Sasnovich (Belarus), scor 6-4, 6-2


 

Jucătoarea gălăţeană de tenis Patricia Ţig, aflată pe locul 116 în ierarhia mondială WTA, va evolua în premieră la US Open, al patrulea turneu de Grand Slam al anului.

Ţig va juca în calificări, unde a fost desemnată cap de serie nr. 13, urmând ca în primul tur să o întâlnească, marţi seară (după ora 22.00), pe Ekaterina Bychkova (Rusia), o jucătoarea în vârstă de 30 de ani care se află pe locul 195 WTA. Cea mai bună clasare din cariera rusoaicei a fost în urmă cu 10 ani, poziţia 66.

Tragerea la sorţi a repartizat-o pe Patricia Ţig pe o parte de tablou în care, dacă o va învinge pe Bychlova, poate juca în următoarele două tururi cu românce. Dacă ajunge în turul doi, va întâlni învingătoarea partidei dintre Edina Gallovits-Hall şi Mayo Hibi (Japonia). Românca Gallovits (30 de ani) a ales să reprezintă SUA din luna aprilie a acestui an, când a primit cetăţenie americană. Acum este pe locul 286 WTA, iar cea mai bună clasare a avut-o în 2008, locul 54.

În al treilea tur, ultimul, al calificărilor este posibil un duel sută la sută românesc, între Patricia Ţig şi Sorana Cârstea (176 WTA). În primul tur, Sorana va juca cu Na-Lae Han (Coreea de Sud, 214 WTA, 23 de ani), iar în cazul unei victorii va întâlni în turul secund învingătoarea partidei dintre Riko Sawayanagi (Japonia, 185 WTA, 21 de ani) şi Donna Vekic (Croaţia, 19 ani, locul 129 WTA şi cap de serie nr. 23 în calificări).

Pe tabloul calificărilor se mai află încă o reprezentantă a României, Mihael Buzărnescu (270 WTA), ca susţine primul meci în faţa unei jucătoare din Belarus, Aliaksandra Sasnovich (21 de ani, locul 118 WTA).

Partidele din primul tur al calificărilor încep marţi, la ora 18.00 (ora României), atât Ţig cât şi Cârstea fiind programate în al patrulea meci al zilei, pe terenul 16, respectiv 10.

Citit 1532 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2015 03:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.