PISTE DE ALERGARE într-un parc din Tecuci. Cât va COSTA investiţia

PISTE DE ALERGARE într-un parc din Tecuci. Cât va COSTA investiţia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tecucenii pasionaţi de sport şi de mişcare vor putea să facă jogging chiar într-un parc din oraşul lor. Primăria Tecuci va investi peste 400.000 de lei (fără TVA) în Parcul "Regina Elisabeta", pentru construirea unor alei moderne şi piste de alergare.

Proiectul, aprobat în ultima şedinţă ordinară a aleşilor tecuceni, prevede ca pe o lungime de 800 de metri aleile, care vor fi pavate cu dale de beton, să aibă o lăţime de doi metri şi să fie încadrate de două piste de alergare cu lăţimea de un metru, din piatră naturală. În zona de sud a parcului, pe o lungime de 135 de metri, aleile vor fi pavate doar cu pavaj din dale de beton şi vor avea lăţimea de patru metri.

Potrivit proiectului, suprafaţa ocupată de alei va fi de 3.740 de metri pătraţi, din care 1.600 de metri pătraţi vor fi din piatră naturală şi 2.140 de metri pătraţi vor avea pavaj din dale de beton. Aleile vor fi încadrate de borduri din beton de 10x15 centimetri, aşezate pe o fundaţie din beton cu dimensiunea de 20x20 de centimetri.

"Volumetria, proporţiile construcţiei propuse sunt tratate într-o manieră agreabilă, reflectând preocuparea de a creşte gradul de confort şi civilizaţie, prin crearea unui tip de habitaţie de calitate superioară, în conformitate cu cerinţele actuale”, precizează reprezentanţii municipalităţii tecucene. Autorităţile au estimat că investiţia se ridică la 409.707 lei fără TVA.

În urmă cu doar o lună, acelaşi parc a mai beneficiat de investiţii. La începutul lunii august, municipalitatea tecuceană a inaugurat un complex multifuncţional de recreere şi agrement pentru copii, dar şi o zonă de fitness. Complexul este amenajat pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, iar în imediata sa apropiere vor fi instalate aparatele de fitness urban, anunţau autorităţile tecucene în urmă cu o lună şi jumătate.

Citit 3103 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2015 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.