Dunărea a plătit tribut tracului de la debut
Foto: Foto: Adrian Ursache / Portarul Radu Viorel a fost desemnat cel mai bun jucător de la Dunărea

Dunărea a plătit tribut tracului de la debut
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

*Echipa gălăţeană a pierdut primul său meci în cupele europene în faţa unei formaţii britanice cu trei sferturi din lot alcătuit din jucători de import

UPDATE: În celălalt meci al primei zile de turneu gazdele de la GKS Tychy au zburdat în faţa sârbilor de la Partizan Belgrad: 26-0. După primele trei minute ale meciului scorul era 5-0! Tribunele au fost arhipline, suporterii polonezi au cântat tot meciul. Într-o astfel de atmosferă este de aşteptat să se joace şi meciul de sâmbătă seară dintre GKS Tychy şi Dunărea Galaţi.


 

Dunărea Galaţi a pierdut, vineri, primul meci din grupa C a Cupei Continentale, turneu care se desfăşoară la Tychy, în Polonia. Echipa gălăţeană a fost învinsă, scor 2-7 (0-2, 0-3, 2-2), de „multinaţionala” Coventry Blaze, campioană Marii Britanii, care are în lot 11 canadieni, doi americani, un muntenegrean şi un slovac.

Conform aşteptărilor, Blaze a arătat din start un stil caracteristic canadienilor, ofensiv, cu care a amplificat tracul echipei gălăţene la debutul în cupele europene. Dunărea a avut două ocazii de a deschide scorul (min. 4 şi 5), apoi canadianul Cale Tanaka şi-a început recitalul, cu o dublă până la pauză (min. 7 şi 13), într-o perioadă în care echipa gălăţeană a impresionat doar prin felul în care s-a apărat pe final de repriză şi a scăpat fără gol luat în dublă inferioritate.

Din păcate, a doua parte a început cam la fel cum se terminase prima, cu două eliminări la Dunărea, dar de data aceasta Blaze a profitat şi s-a desprins decisiv cu încă două goluri: 0-4 în min. 24.

Abia la acest scor a dispărut tracul si Dunărea a început să joace mult mai aproape de potenţialul său real. Şase ocazii mari de a înscrie, dintre care una în poziţie de singur cu portarul, în sfârşit numeroase momente prelungite cu adversarul fixat în treimea acestuia, însă de marcat au făcut-o tot cei de la Blaze: 0-5 la a doua pauză.

În partea a treia, Coventry a profitat de o nouă superioritate numerică şi a făcut 0-6, iar apoi aspectul de joc echilibrat existent de la jumătatea meciului s-a văzut şi pe tabela de marcaj: gol pentru Dunărea înscris de Robert Krajci din pasa lui Chernenko. A înscris şi Donika pentru 2-6, cât să sporească regretele pentru timiditatea din prima parte a meciului, iar apoi Blaze a înscris ultimul gol al meciului. 

Sute de britanici la Tychy

Pentru a-i susţine pe cei de la Coventry Blaze, în jur de 300 de britanici au venit în Polonia, fiind cam peste tot în jurul patinoarului înainte de meci. Nucleul acestora s-a format în jurul unei zone speciale pentru susţinătorii echipelor participante, gazdele făcând vânzare bună la berea locală Tyskie, la un preţ foarte mic pentru britanici (1 euro), faţă de o medie de 4 lire sterline cât costă în Anglia. Însă, în patinoar, suporterii echipei engleze n-au mai avut efervescenţa dinaintea meciului, momentele de tăcere fiind mai lungi faţă de cele în care au cântat sau au scandat. 

În al doilea meci din Polonia, Dunărea va juca sâmbătă cu gazda turneului, GKS Tychy, de la ora 19,30 (20,30 în România).

 

Citit 1506 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2015 10:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.