PREMIERĂ pentru baschetul gălăţean. Fetele de la Phoenix s-au CALIFICAT în Final Four-ul Cupei României

PREMIERĂ pentru baschetul gălăţean. Fetele de la Phoenix s-au CALIFICAT în Final Four-ul Cupei României
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix Galaţi a încheiat prima parte a sezonului cu un bilanţ bun, pe loc de play-off în Liga Naţională şi calificată printre cele mai bune patru formaţii în Cupa României.

Calificarea în premieră în Final Four-ul ”Cupei României” a fost consfinţită miercuri seară, când Phoenix a câştigat pe teren propriu, scor 77-59 (41-21), meciul retur cu CSBT Alexandria din sferturile de finală, după ce a învins şi în prima manşă, cu scorul 91-71.

Realizatoarele echipei Phoenix au fost: Cassie Rochel (foto stânga, nr. 43) cu 20 puncte, 14 recuperări şi o pasă decisivă, Amanda Frost (17-2-4), MyNeshia McKenzie (12-7-3), Chrisstasia Walter (12-4-7), Hanna Demeter (7-6-0), Romina Filip (6-2-4), Bianca Fota (3-0-1) şi Andreea Creţu (0-1-1).

Eugenio Rodrigues, antrenorul echipei gălăţene, şi-a lăudat jucătoarele pentru că şi-au făcut singure meciul uşor. “A părut un meci uşor pentru că l-am făcut noi uşor, chiar dacă nu a fost un joc perfect. Am reuşit calificarea în premieră în Final Four şi trebuie să spunem că această performanţă nu este a unui singur om, este munca multă a lui Florin Nini (n.r. – managerul clubului) şi Alex Stanciu (n.r.- managerul echipei). Putem visa la finală, de ce nu, dar mai sunt multe meciuri până atunci”, a spus Rodrigues.

A doua echipă calificată în turneul final este deţinătoarea trofeului din sezonul trecut - Sepsi Sf. Gheorghe, care a învins formaţia CSM Târgovişte, scor 70-55 (tur) şi 65-58 (retur). Celelalte două meciuri din returul sferturilor de finală se vor disputa astfel: CSU Alba Iulia - ”U” Cluj (marţi, 15 decembrie) şi CSU Olimpia Braşov - ICIM Arad (28 ianuarie 2016). Turneul „Final Four” va avea loc în luna februarie a anului viitor.

În grafic, la finalul turului

În Liga Naţională, Phoenix a încheiat turul sezonului regulat pe poziţie de play-off, pe locul şapte, la egalitate de puncte (15) cu formaţiile de pe poziţiile 5-6, U Cluj şi CSM Târgovişte, printre bornele marcante ale sezonului aflându-se şi o victorie surprinzătoare în faţa echipei ICIM Arad, medaliata cu bronz în sezonul trecut, scor 77-75.

Cea mai eficientă jucătoare în campionat a fost americanca MyNeshia McKenzie (foto dreapta, nr. 24), cu o medie de 17,60 puncte, 3,9 pase decisive şi 10,8 recuperări pe meci. Celelalte americance ale echipei gălăţene au următoarele medii statistice: Chrisstasia Walter 17,4 puncte, 5,3 pase decisive şi 5,9 recuperări, Amanda Frost 16,11 - 3,1 - 2,8, Cassie Rochel 8,6 - 1,5 - 8,3.

Din rândul jucătoarelor autohtone, Romina Filip a fost cea mai bună, cu o medie de 5,7 puncte, 1,8 pase decisive şi 2,9 recuperări.

Antrenorul Eugenio Rodrigues este mulţumit de echipa sa, care a arătat că poate mai mult decât o arată clasamentul. „Sunt mulţumit de locul pe care îl avem, dar asta nu înseamnă că nu ne dorim mai mult. Am pierdut două meciuri, acasă, la scor foarte strâns (n.r. - cu Alba Iulia şi cu Târgovişte), ceea ce înseamnă că am fi putut mai mult. Am avut şi momente grele, cu accidentări. Acestea au fost obstacolele noastre, mai ales că avem un lot restrâns, cu care am făcut faţă unor echipe mult mai puternice decât a noastră. Returul va fi şi mai dificil, pentru că adversarele noastre directe, U Cluj şi Târgovişte, şi-au întărit loturile, dar noi trebuie să fim mai concentraţi pe echipa noastră  şi pe ceea ce putem face mai bine, astfel încât să ne putem păstra locul”, a declarat Rodrigues.

Altfel, echipa gălăţeană are o pierdere din lotul de jucătoare, după ce Gabriela Necula, a decis să renunţe la cariera sportivă şi în urma mai multor  accidentări, ea alegând o carieră profesională la o companie din Regatul Arabiei Saudite.

Următorul meci al echipei Phoenix va fi, pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 17,00, cu formaţia U Cluj, într-un meci contând pentru etapa a 13-a din LNBF, urmând ca partida cu ICIM Arad, din prima etapă a returului, să se dispute pe 17 decembrie, în deplasare.

Citit 1465 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2015 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.