Promisiuni olimpice de la taekwondo: două gălăţence s-au întors medaliate de la Dubai
Foto: Foto Sorin Pană

Promisiuni olimpice de la taekwondo: două gălăţence s-au întors medaliate de la Dubai
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Două sportive de la CSM Dunărea Galaţi, însoţite de sensei Nicolae Milea, antrenorul acestora, au participat săptămâna trecută, cu rezultate excelente, la un puternic turneu de taekwondo WTF, „Fujairah Open Championsip 2016” – Emiratele Arabe Unite (Dubai).

Ana Maria Ştefan (12 ani) şi Iulia Liliana Gâţă (13 ani) au ocupat locul trei, performanţă pentru care au primit câte 5 puncte în clasamentul mondial. 

Sensei Nicolae Milea a a spus că, pe termen lung, obiectivul celor două sportive gălăţene este calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret din 2018. „Eu îmi doresc să ajung chiar la Jocurile Olimpice din 2020”, a precizat ambiţioasa Iulia Gâţă, într-o conferinţă de presă.

Taekwondo este singurul stil de arte marţiale recunoscut ca sport olimpic.

Pentru Ana Maria Ştefan, performanţa din Dubai este al doilea succes notabil din acest an, după medalia de bronz obţinută la Campionatul European pentru copii şi cadeţi, din prima decadă a lunii trecute.

Din Dubai, delegaţia gălăţeană s-a întors mai numeroasă, gălăţenii venind acasă împreună  cu maestrul marocan Rouaj Mourad (5 Dan), care a acceptat să se alăture lui Nicolae Milea în pregătirea sportivilor gălăţeni. 

Totodată, Milea a spus că la Galaţi, la vară (16-17 iulie), va fi organizat un puternic campionat internaţional, cu participarea a numeroşi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice din acest an de la Rio. De altfel, cei mai mulţi din aceştia vor pleca de aici direct către Rio. În săptămâna premergătoare, perioada 11–15 iulie, va avea loc şi un stagiu internaţional de pregătire cu participarea unor campioni europeni şi campioni mondiali.

Citit 2694 ori Ultima modificare Vineri, 04 Martie 2016 10:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.