UPDATE / Dunărea a pierdut prima partida cu Ciucul. Alte meciuri din Liga Naţională de Hochei, amânate în ultimul moment
Foto: Foto Sorin Pană

UPDATE / Dunărea a pierdut prima partida cu Ciucul. Alte meciuri din Liga Naţională de Hochei, amânate în ultimul moment
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: CSM Dunărea a pierdut, scor 2-7 (0-3, 1-3, 1-1), în fața SC Miercurea Ciuc, în primul meci din ”dubla” ultimei etape a sezonului regulat al Ligii Naționale. Antrenorul Vasili Bobrovnikov a folosit linii cu o componenţă schimbată faţă de partidele anterioare iar rezultatul formulei experimentale a fost unul urât, cu nu mai puţin de patru goluri primite în situaţii de superioritate numerică, cam cât s-au încasat în total în întreg sezonul regulat.

Sâmbătă, de la ora 17,30, va avea loc și cel de-al doilea meci al ”dublei” cu Miercurea Ciuc. 


 

 

UPDATE: Decizie de ultimă oră luată joi seară de federaţie, de comun acord cu echipele implicate: partidele Steaua - Progym, anunţate iniţial că se vor disputa la Galaţi, au fost amânate pentru o dată ce va fi stabilită ulterior. De asemenea, Steaua nu va mai juca la Galaţi nici meciurile cu Corona Braşov, acestea urmând să aibă loc la Cârţa. Steliştii se aflau de două zile în  Galaţi. Comitetul Executiv al federaţiei a convocat Birorul Federal pentru luni, 7 martie. 


 

Ultima etapă a sezonului regulat din Liga Naţională de Hochei (LNH) are programate la Galaţi, astăzi şi mâine, patru partide, cu CSM Dunărea de o parte şi Steaua de cealalaltă în postura de echipe gazdă.

Dunărea (locul 2) va întâlni pe HSC Miercurea Ciuc (locul 1), în două jocuri care nu mai pot influenţa clasamentul, miza fiind orgoliul ambelor combatante şi plusul de încredere pe care îl pot aduce rezultatele favorabile înaintea partidelor decisive din play-off. Meciurile Dunărea – HSC M. Ciuc se vor juca, atât astăzi cât şi sâmbătă, de la ora 17.30.

Totodată, Steaua Bucureşti a ales să renunţe la patinoarul din Cârţa şi să-şi joace ultimele meciuri considerate pe teren propriu la Galaţi. Steaua (locul 4 cu 59 de puncte) are programate astăzi (de la ora 14.00) şi sâmbătă de la ora 11.00 jocurile cu Progym Gheorgheni (locul 5 cu 55 de puncte), meciuri a căror miză este poziţia a patra din clasament, ultima calificantă în play-off. Cei de la Progym au nevoie să câştige ambele jocuri pentru a mai avea şanse, în condiţiile în care Steaua mai are şi alte două meciuri restante, cu Corona Braşov, pe care a ales să le joace tot la Galaţi, marţi şi miercuri.

Nu este exclus ca partidele Steaua-Progym totuşi să nu se dispute, conducătorii echipei din Gheorgheni ameninţând cu neprezentarea, nemulţumiţi că nu se joacă la Cârţa. Cristian Cârlan, preşedintele secţiei de hochei de la Steaua, a spus că a ales Galaţi pentru a preveni incidente. “Anul trecut, când a fost miză, au fost incidente care au depăşit cu mult sfera sportului. Pentru a preveni aşa ceva, decât să ajungem să jucăm cu patinoarul închis, fără spectatori, am ales să venim la Galaţi. Nu înţeleg atitudinea celor de la Progym, mai ales că noi am fost mereu cooperanţi cu ei tot sezonul, le-am acceptat diverse schimbări în program. Am respectat regulamentul, am anunţat schimbarea cu 10 zile înainte”, a spus Cârlan.

Totodată, în condiţiile în care nici patinoarul descoperit din Suceava nu este funcţionabil, sâmbătă şi duminică se vor disputa la Galaţi şi patru meciuri din campionatul juniorilor Under 16: Dunărea – Corona (sâmbătă de la 14.30, duminică de la 11.00) şi Suceava – Steaua. Pentru juniorii gălăţeni sunt meciuri deosebit de importante, câştigarea acestora putând aduce CSM Dunărea în finala Campionatul Naţional U 16 pentru prima dată după 10 ani.

Citit 1788 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2016 09:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.