NEMULȚUMIRI după repartizarea BANILOR pentru sport de la Consiliul Local Galați. Cel mai performant club la seniori NU e pe listă
Foto: În foto, atleta Andreea Arsine, singura sportivă de la un club gălăţean cu şanse de a ajunge la Jocurile Olimpice din acest an

NEMULȚUMIRI după repartizarea BANILOR pentru sport de la Consiliul Local Galați. Cel mai performant club la seniori NU e pe listă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La repartizarea sumei de şapte milioane de lei cu care Consiliul Local susţine financiar sportul gălăţean, pe lista beneficiarilor, aprobată săptămâna trecută, sunt 21 de cluburi şi asociaţii sportive.

Surprinzător, printre acestea nu se află şi Clubul Sportiv Universitatea (CSU), cel mai performant din Galaţi în ceea ce priveşte activitatea la seniori în anul 2015, cu un bilanţ la Campionatele Naţionale de 67 clasări pe locul întâi, 55 pe locul doi şi 46 pe locul trei, conform conducerii clubului.

Mihai Pantea, directorul CSU, s-a declarat surprins şi nemulţumit de această situaţie. „Anul trecut, am primit 150.000 de lei, puţini, dar ni s-au dat. Însă, acum nu am fost luaţi în calcul deloc. Ţinând cont de performanţele noastre, clar am fi meritat, întruneam toate condiţiile. Suntem cei mai buni din judeţ la sporturi olimpice, în special prin atletism. Nu ne rămâne decât să sperăm că la o eventuală rectificare bugetară vom fi trataţi de consilierii locali pe măsura performanţelor”, a spus Mihai Pantea.

Directorul CSU a adăugat că principalele proiecte sportive afectate sunt cele ale atletei Andreea Arsine, cu şanse mari de calificare la Jocurile Olimpice din acest an, şi cel al echipei feminine de volei, aflată foarte aproape de promovarea în primul eşalon. „Andreea a avut o cursă (n.r. - proba de marş) unde a avut timp de calificare pentru Rio, dar nu una omologată de federaţia internaţională, astfel că ar fi avut nevoie să plece la o cursă din străinătate să-şi facă din nou baremul, dar pentru asta trebuie bani suplimentari. La volei fete, am fi vrut să aducem turneul final al seriei la Galaţi, la fel ca pe cel de promovare, dar acum nu putem. Suntem club bugetar şi normativele legislative nu ne dau voie să plătim taxele la federaţie pentru aceste turnee, putem doar din surse externe”, a precizat Mihai Pantea.

Acesta a mai spus că voleibalistele pot totuşi obţine promovarea, dar fără ajutor de la municipalite există riscul ca apoi, în prima ligă, să se repete povestea formaţiei de handbal masculin, aflată pe ultimul loc în Liga Naţională. „Echipa de handbal este ultima, la fel cum stăm şi în clasamentul bugetelor, mult în urma celorlalte formaţii. Ne-a fost promisă finanţare dar nu am primit-o pentru a putea face transferurile necesare. În total, prin asocierea cu Danubius, pentru handbal băieţi am primit 50.000 de euro, cu care nu poţi face mare lucru la nivelul Ligii Naţionale. Se poate întâmpla la fel şi cu voleiul, să promovăm dar fără a avea cu ce să ne întărim lotul”, a precizat Mihai Pantea.

Echipa feminină de volei CSU Galaţi se află pe primul loc în Divizia A2, la finalul sezonul regulat.

Fotbalul feminin, tot pe lângă listă

Nemulţumiţi că n-au primit deloc finanţare de la municipalitate sunt şi cei de la echipa feminină de fotbal FC Universitatea (asociaţie fără legătură cu CSU), care evoluează în liga secundă. „Facem totul doar din pasiune, prin voluntariat, astfel că orice sumă primită de la Consiliul Local, oricât de mică, ar fi însemnat enorm pentru noi. Cluburi cu activitate doar la juniori au primit, dar noi nimic”, a spus Gabriel Călinescu, preşedintele asociaţiei FC Universitatea. Această echipă este pe locul şapte în liga a doua.

Citit 3063 ori Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.