Cel mai titrat HOCHEIST român al tuturor timpurilor, CĂTĂLIN GERU, a îmbrăţişat meseria de ANTRENOR
Foto: În imagine - Cătălin Geru, la retragerea din activitatea sportivă. Foto ”Viața liberă”, Sonia Baciu

Cel mai titrat HOCHEIST român al tuturor timpurilor, CĂTĂLIN GERU, a îmbrăţişat meseria de ANTRENOR
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cel mai titrat hocheist român al tuturor timpurilor, Cătălin Geru, nu a renunţat la disciplina care l-a consacrat drept o autentică legendă a sportului cu pucul şi crosa. Recent, Cătălin a fost „depistat” în noua sa postură - cea de antrenor.

După o viaţă pe gheaţă, nici nu se putea să îmbrăţişeze o altă meserie, după ce şi-a încheiat activitatea competiţională. Acest lucru s-a petrecut la respectabila vârsta de 46 de ani, după ce a fost numărul 1 în majoritatea clasamentelor naţionale. A fost de 16 ori campion naţional cu echipa Steaua Bucureşti, unde a jucat 29 de sezoane, a câştigat 17 Cupe şi a avut 150 de selecţii în echipa naţională. A fost prezent la 14 ediţii ale Campionatelor Mondiale, cu selecţionata României, şi să adăugăm contribuţia sa la cucerirea singurului titlu de campioană cu CSM Dunărea Galaţi, la finalul sezonului trecut.

În noua sa ipostază - cea de antrenor cu acte în regulă - l-am întâlnit alături de un coleg de club, antrenorul Cristi Munteanu, la o recentă competiţie desfăşurată la Brăila - „Memorialul Stelian Rusu”. Cei doi au luat în „custodie” şi două grupe de copii din oraşul vecin.

Profitând de gheaţa patinoarului local, ca şi de bunele intenţii ale Clubului Sport Plus, brăilenii s-au implicat foarte serios în Programul Naţional „Învaţă să joci hochei”, lansat de federaţia de specialitate. Şi pentru acest lucru au nevoie de specialişti care să-i ajute, astfel că au apelat la cei doi gălăţeni.

Proaspătul antrenor Cătălin Geru a ţinut să ne vorbească şi în noua sa calitate, aceea de tehnician: „Venim la Brăila de câteva ori pe săptămână, pentru a da o mână de ajutor. Sunt convins că împreună cu gazdele, implicate pe deplin într-un asemenea important proiect, vom contribui la crearea unui nou centru hocheistic în ţara noastră”.

Citit 4401 ori Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.