HOCHEI/ Dunărea va juca din nou în Polonia
Foto: Foto Adrian Ursache

HOCHEI/ Dunărea va juca din nou în Polonia
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Campioana a fost repartizată la Cupa Continentală într-o grupă care va avea loc, la fel ca sezonul trecut, la Tychy


Echipa de hochei pe gheaţă Dunărea Galaţi, din postura de campioana naţională, va evolua al doilea sezon consecutiv în competiţia europeană Cupa Continentală. Reprezentanţii federaţiei internaţionale şi ai celor 17 cluburi participante s-au întâlnit la Budapesta, unde s-a făcut repartizarea în grupe şi stabilirea echipelor organizatoare ale turneelor.

Dunărea Galaţi va intra în competiţie în turul secund, fază în care vor participa opt echipe, repartizate în două grupe. Dunărea va reîntâlni una din adversarele de anul trecut, GKS Tychy (Polonia), alături de DVTK Jegesmedvek Miskolc (Ungaria) şi Acroni Jesenice (Slovenia). Pentru a fi gazde şi-au depus candidaturile Miskolc şi Tychy, câştig de cauză având, la fel ca anul trecut, polonezii. Turneul va avea loc în perioada 21-23 octombrie. Dunărea se va întâlni cu Miskolc în următorul sezon şi în Liga Mol.

Prima clasată va avansa în penultimul tur (tot două grupe), urmând să joace în turneul de la Ritten, Italia, alături de echipa gazdă, Shakhtyor Soligorsk (Belarus) şi Beibarys Atyrau (Kazahstan).

Din grupa echipei gălăţene, marea favorită să ajungă în Italia este GKS Tychy, formaţia poloneză care sezonul trecut a ajuns până la turneul final, pe care l-a încheiat pe locul trei. Spre deosebire de sezonul precedent, GKS Tychy nu mai participă din postura de campioană, ci de a doua clasată, fiind învinsă la mare luptă în întrecerea internă (scor general 4-3 în finală) de Cracovia Kracow, care participă în Liga Campionilor.

Anul trecut, Dunărea a încheiat pe locul trei grupa de la Tychy.

S-a renunţat la ucrainieni

În ceea ce priveşte lotul pentru sezonul următor, la Dunărea vor fi multe schimbări în ceea ce-i priveşte pe hocheiştii străini. În acest sens, la capitolul sosiri, deocamdată este certă numai venirea americanului Phil Bushbacher. În schimb, la plecări, este certă despărţirea de cei cinci ucrainieni cu care Dunărea a câştigat campionatul în ultimii doi ani: Donika, Nimenko, Chernenko, Ryabenko şi Scherbatiuk. De asemenea, finlandezul Anti Ojanen nu va mai juca pentru echipa gălăţeană în următorul campionat.

Citit 2350 ori Ultima modificare Luni, 27 Iunie 2016 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.