UPDATE / Superb, echipa de spadă a României a reușit o premieră istorică: AUR la Jocurile Olimpice

UPDATE / Superb, echipa de spadă a României a reușit o premieră istorică: AUR la Jocurile Olimpice
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE, 01.18: Evoluție magnifică a spadasinelor din echipa României în finala olimpică, victorie în fața Chinei cu 44-38. Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop și Loredana Dinu au obținut primul titlul olimpic din istoria acestei probe pentru România.


 

UPDATE, 22.10: Performanţa aşteptată de la Horia Tecău şi Florin Mergea s-a produs, s-au calificat în finala olimpică a probei de dublu. În semifinală, s-au impus cu 6-3, 7-5. După cinci zile negre de la intrarea în competiţii, iată că în a şasea  România intră pe lista ţărilor cu medalii. Horia Tecău, Florin Mergea, respectiv Simona Gherman, Ana Maria Popescu şi Simona Pop şi-au asigurat medaliile de argint şi vor lupta în finală pentru mai mult: aurul olimpic


 

UPDATE, 20,07: În sfârşit, se zâmbeşte în Casa Românească de la Rio de Janeiro! Echipa feminină de spada a României aduce prima medalie pentru delegaţia noastră la Jocurile Olimpice. Simona Gherman, Ana Maria Popescu şi Simona Pop au învins clar Rusia în semifinale, scor 45-31, asigurându-şi medalia de argint. Spadasinele românce vor lupta pentru aur în finala cu echipa Chinei,  de la ora 00,30.


 

 

UPDATE, 17.14: Echipa de spadă a României s-a calificat în semifinale. Ce meci, ce tensiune! A fost nevoie de prelungiri, Ana Maria Popescu reuşind "tuşa de aur" pentru victoria cu 24-23 în faţa americancelor.


 

UPDATE, 16.30: La canotaj, echipajul feminin de 8+1 al României s-a calificat în finala probei de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, joi, după ce a ocupat locul doi în recalificări.

Echipajul este  format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea. Finala va avea loc sâmbătă, la ora 17,04.

În schimb, echipajele feminine de dublu rame (Mădălina Berel, Laura Oprea) și dublu vâsle categorie ușoară (Ionela Lehaci, Geanina Beleagă) au ratat calificarea în finale.


 

Ziua a şasea de competiţii la Jocurile Olimpice este una destul de încărcată pentru delegaţia României,  asta şi ca urmare a reprogramării pentru astăzi a curselor de canotaj şi a meciurilor de tenis amânate miercuri din cauza ploii şi a vântului puternic.

Se anunţă a fi o zi foarte încărcată şi din punct de vedere emoţional, cu ultima şansă pentru scrimă a de obţine o medalie şi cu băieţii de la tenis jucând pentru calificarea în marea finală a probei de dublu.

La scrimă, spadasinele au ocazia să revanşeze în concursul pe echipe pentru eşecurile din proba individuală, ele fiind cotate de specialişti printre favorite la medalii.  În primul tur, care reprezintă sferturile de finală, echipa României o va întâlni pe cea a SUA.

Programul de joi al sportivilor români este următorul:

SCRIMĂ: Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Loredana Dinu, Simona Pop - spadă echipe; 16.30 (ora României) – sferturi de finală, 19,15 – semifinalele, 23,00 – finala mică, 00,30 – finala mare.

TENIS: semifinală dublu masculin -  Horia Tecău /  Florin Mergea - Sock / Johnson (SUA), nu înainte de ora 20.00; dublu mixt turul 1: Florin Mergea /Monica Niculescu – David Ferrer / Carla Suarez Navarro (Spania), respectiv Horia Tecău / Irina Begu – Lukasz Kubot / Agnieszka Radwanska (Polonia), ambele după ora 23.00

ÎNOT. Norbert Trandafir - 50 metri, serii, ora 19:00

CANOTAJ. Barca 8+1 feminin – recalificări, ora 15:50; Laura Oprea, Mădălina Bereş - două rame, semifinale, ora 14:30; Ionela Lehaci, Geanina Beleagă - două vâsle categorie uşoară, semifinale, ora 14:50

Citit 2624 ori Ultima modificare Vineri, 12 August 2016 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.