Arcada, locul al doilea la Piatra Neamţ, în primul turneu de VOLEI

Arcada, locul al doilea la Piatra Neamţ, în primul turneu de VOLEI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sala Sporturilor din Piatra Neamţ a găzduit un prim turneu de verificare pentru echipele masculine de volei. Între acestea s-a numărat şi cea a clubului Arcada Galaţi, care a dorit să-şi verifice potenţialul după o perioadă complexă de pregătire şi cantonament.

Deşi nu sunt relevante pentru actuala perioadă, rezultatele au fost: 1-3 cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, 3-1 cu Steaua şi 3-0 cu echipa gazdă VCM LPS. În acest turneu, stafful tehnic nu a putut beneficia de întregul lot, pentru a se putea edifica, acest lucru urmează să fie materializat în următoarele meciuri amicale. De notat că la scorul de 1-2 cu Baia Mare, gălăţenii au avut un scor favorabil egalării (au condus cu 24-20 în setul al patrulea), dar nu au reuşit acest lucru.

Un prim „şase”, cu unele impovizaţii, a arătat astfel: Despotovski, Caio de Pra, Bojan Janici, Miroslav Gradinarov, Cristudor, Muncină - Nikola Rosici (libero). Pe parcurs au mai fost folosiţi: Dumitrache, Paşcan şi Alexander Safonov. Nu au evoluat deloc Nemanja Radovici, aflat încă în perioada de recuperare, Andrei Spînu, care se pregăteşte la lotul naţional, Cerşemba şi Zahar, învoiţi pentru examene.

Despre acest turneu ne-a vorbit antrenorul secund Marian Apostu: "Pentru că ne-au lipsit patru dintre cei 14 jucători pe care îi avem în lot, nu am reuşit să ne edificăm asupra stadiului de pregătire pe care l-am atins. Dar putem spune că avem suficient timp până la 15 octombrie, când va avea loc startul oficial în noul sezon competiţional. La viitoarele antrenamente, ca şi în jocurile de verificare ale următoarelor turnee (n.r. - la Ploieşti, în Capitală şi la Galaţi), vom urmări stabilirea formulei de bază, ca şi îmbunătăţirea relaţiilor de joc şi omogenitatea în ansamblu. Vom lucra cu nou-veniţii - ridicătorii Gradinarov şi Janici - pentru stabilirea relaţiilor şi automatismelor cu extremele de pe zona patru. În zilele următoare, vom continua acumulările prin antrenamente susţinute (unul şi două pe zi), iar în perioada 9-11 septembrie vom participa la turneul de la Ploieşti, în organizarea clubului Tricolorul Liceul „Mihai Viteazul”, turneu la care vor lua parte tot patru echipe prim-divizionare”, a spus tehnicianul gălăţean Marian Apostu.

Citit 1389 ori Ultima modificare Luni, 05 Septembrie 2016 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.