Doi gălăţeni, medaliaţi la "Europenele" juniorilor

Doi gălăţeni, medaliaţi la "Europenele" juniorilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* După Gabriela Marcovici la Under 15, a urcat pe podiumul de premiere şi Petrică Bălăuţă la Under 17, ambii obţinând câte un titlu european şi alte două medalii

Campionatul European de haltere pentru juniori Under 15 şi Under 17, competiţie care se desfăşoară în localitatea poloneză Nowy Tomysl, a fost început excelent de către gălăţenii care fac parte din delegaţia României, cu Gabriela Marcovici şi Petrică Bălăuţă printre primii medaliaţi.

Gabriela Marcovici, legitimată la CS Şcolar, unde este antrenată de Costel Dimofte şi Mariana Bălan, a concurat la Under 15, în cadrul categoriei 48 de kilograme şi a reuşit să obţină trei medalii: titlul de campioană europeană la stilul smuls, cu o performanţă de 63 kg, plus medaliile de bronz la stilul aruncat (73 kg) şi la total. Primul loc la aruncat şi total a fost ocupat de o altă româncă, Sabina Baltag, care s-a clasat pe trei la stilul smuls.

De menţionat că performanţa gălăţencei Gabriela Marcovici a fost reuşită la categoria de vârstă „sub 15 ani”, în condiţiile în care ea are doar 13 ani! Gabriela a avut de la cine să prindă gustul marilor performanţe, provenind dintr-o familie pasionată de sport. Bunicul a practicat boxul, tatăl a făcut lupte libere, mama a fost la patinaj viteză, iar sora sa, Andreea, a fost şi ea campioană europeană de junioare la haltere (în 2010), renunţând între timp la acest sport.

După Marcovici, duminică seara, a intrat în concurs un alt gălăţean, Petrică Bălăuţă, care este legitimat la CSM Dunărea, unde îi are ca antrenori pe Mihai Nicolae şi Marin Otinceanu. El a concurat la Under 17, la categoria 50 de kilograme, reuşind să obţină un titlu de campion continental şi alte două medalii de argint. El s-a clasat pe primul loc la stilul smuls, unde a ridicat bara încărcată cu 81 de kilograme, iar la stilul aruncat (93 kg) şi la total a fost pe locul al doilea, după colegul de lot naţional Valentin Iancu.

Citit 2937 ori Ultima modificare Luni, 12 Septembrie 2016 14:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.