Baschetbalistele de la Phoenix, start bun în Liga Națională

Baschetbalistele de la Phoenix, start bun în Liga Națională
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix Galați a câștigat, luni, scor 76-73, partida disputată în deplasare cu Universitatea ICIM Arad, din prima etapă a Ligii Naţionale.

Eugenio Rodrigues, antrenorul echipei gălăţene, anticipa un „meci echilibrat, care se va încheia cel mai probabil la o diferenţă foarte mică de scor” şi exact aşa a fost. Phoenix a dominat începutul meciului, ajungând în minutul 6 să aiba un avantaj de 10 puncte (scor 7-17), diferenţa maximă din această partidă. Gazdele au replicat şi au egalat în min. 8 (21-21), primul sfert încheindu-se cu Phoenix la conducere (scor 25-29). În al doilea sfert, echipa din Arad a revenit de la un ecart de 8 puncte, luând conducerea pentru prima dată cu opt secunde înainte de pauză (40-39).

După un minut din sfertul al treilea s-a consemnat cea mai mare diferenţă din acest meci în favoarea gazdelor (45-39). De acolo, partida a fost foarte echilibrată, cu cele două echipe alternând la conducere pe tabela de scor. În minutul 3 din ultimul sfert, ICIM Arad s-a aflat ultima dată în avantaj (65-64), Phoenix reuşind să gestioneze foarte bine finalul partidei şi să se impună.

Americancele Shanice Steenhold (foto) şi Erica Covile au impresionat la debutul în echipa gălăţeană, ambele reuşind „double-double” (bilanţ din cate două cifre la două categorii de realizări): 20 de puncte marcate şi 10 recuperări, respectiv 13 puncte şi 17 recuperări. Celelalte jucătoare au avut următoarele realizări: Romina Filip (14 p, 1 recuperare, 1 asist), Katie Rutan (18+3+1), Alexandra Dumitrache (7+3+1), Kerah Nelson (2+3+0), Jeanette Jackson (0+2+5), Andreea Creţu (2 puncte).

Citit 2118 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2016 01:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.