UPDATE / Brăilenii vor să joace pe stadionul OȚELUL
Foto: Foto Sorin Pană

UPDATE / Brăilenii vor să joace pe stadionul OȚELUL
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE: Partida Dacia Unirea Brăila - CS U. Craiova a fost programată pe 13 decembrie, de la o oră ce necesită instalaţie de nocturnă, 17.30. Oficialii clubului brăilean au făcut apoi o cerere de reprogramare de la ora 13.30, eventual pe 14 decembrie, când nu mai este alt meci de la ora respectivă, aşteptând acum răspunsul televiziunilor şi al FRF.


 

Dacă va fi programată să joace în "Cupa României" la o oră ce necesită nocturnă, prima opţiune pentru Dacia Unirea este Galaţiul


Dacia Unirea Brăila va întâlni pe CS Universitatea Craiova, în optimile de finală ale "Cupei României", într-o reeditarea a finalei de acum 23 de ani. Deocamdată, se ştie doar că meciul va fi jucat în perioada 13-15 decembrie, iar brăilenii aşteaptă programarea exactă, inclusiv alegerea televizărilor, pentru a şti dacă vor putea juca pe propriul teren sau vor fi nevoiţi să vină la Galaţi. Potrivit regulamentelor federaţiei, dacă meciul va fi programat la o oră ce necesită nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, partida va fi programată pe un stadion din localitatea cea mai apropiată care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării şi televizării.

Conform antrenorului Alin Pânzaru, dacă va fi nevoie să se joace în afara Brăilei, prima opţiune o reprezintă venirea la Galaţi, pe Stadionul „Oţelul”, chiar dacă gazonul nu se mai prezintă în condiţii optime. „Am înţeles că stadionul Oţelul încă este utilat, îngrijit la nivel de avarie. Gazonul se poate aranja în perioada de timp pe care o avem, în cazul în care se ajunge la o înţelegere şi vom veni la Galaţi”, a precizat Alin Pânzaru.

De vânzare, dar nu-l vrea nimeni

Stadionul este în proprietatea ArcelorMittal, iar Bruno Ribo, directorul general al combinatului siderurgic, a spus recent că arena poate fi închiriată oricui: „Suntem dispuşi să închiriem stadionul oricui este interesat să îl folosească. În acest moment, stadionul este în conservare, dar nu îl foloseşte nimeni”.

De asemenea, Bruno Ribo a mai spus că stadionul este de vânzare, dar că în acest moment nu există nicio ofertă de cumpărare. „Stadionul este de vânzare, dacă există un cumpărător şi un preţ corect. Acum nu avem un potenţial cumpărător, deci nu am stabilit un preţ. Este un activ al nostru şi, dacă îl vom vinde, va fi la preţiul pieţei. Cât este acum preţul pieţei? Nu ştiu. Ca să ştii care e preţul pieţei trebuie să consulţi un expert în imobiliare, care să stabilească preţul corect”, a adăugat Ribo.

În urmă cu mai bine de jumătate de an, Consiliul Local, în componenţa dinaintea alegerilor locale, aproba începerea demersurilor pentru eventuala cumpărare a stadionului de către municipalitate, dar în ultimele luni nu s-a mai întâmplat nimic în acest sens. „Administraţia locală s-a schimbat şi nu ştim care este intenţia actualei adminitraţii pe acest subiect. Din câte ştiu eu, nu au existat discuţii pe acest subiect”, a precizat Bruno Ribo.

Pe stadionul „Oţelul” nu s-a mai jucat un meci de fotbal din primăvară, când FC Oţelul încă nu era în faliment şi evolua pe această arenă în liga secundă. În acel moment, pe această arenă încă era cel mai bun teren de joc din ţară.

Citit 5254 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2016 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.