Phoenix a obținut încă două victorii în Liga Națională

Phoenix a obținut încă două victorii în Liga Națională
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Încă două victorii pentru echipele clubului Phoenix Galați. Echipa masculină și-a luat revanșa în fața formației BCM U Pitești, după ce a câștigat detașat, scor 95-73 (55-34), meciul de pe teren propriu, contând pentru prima etapă a returului Ligii Naționale.

A fost o partidă condusă încă de la început de gălățeni, în care cea mai mică diferență în favoarea Phoenix a fost de două puncte, chiar la primul coș, iar cel mai mare ecart a fost de 29 de puncte (80-51), în urma unei aruncări de trei puncte realizate de Bojovici.

Gălățenii au arătat un joc frumos, aceștia având un singur moment mai puțin plăcut, când timp de două minute nu au putut marca nimic, piteștenii reușind o serie de 7 puncte consecutive (de la 40-62 la 47-62). Același Bojovici a readus ritmul echipei, când în urma unei aruncări libere a început o altă serie de puncte succesive, 13, dar pentru formația gălățeană (de la 63-47 la 75-47).

Avansul de pe tabelă a permis antrenorului Florin Nini să ruleze întregul lot, ”banca” fiind cea care a făcut diferența, cu 29 de puncte marcate, comparativ cu doar 7 puncte ale piteștenilor. Dintre jucătorii gălățeni de pe ”bancă” s-a evidențiat Tony Gugino, cea mai recentă achiziție a clubului Phoenix, care a reușit 12 puncte și 5 pase decisive. ”Publicul, stafful, antrenorul m-au ajutat foarte mult să mă integrez în echipă. Azi am jucat bine, echipa a fost concentrată spre victorie, a fost un schimb de energie. Publicul ne-a susținut, sperăm să continuăm la fel”, a declarat americanul Tony Gugino, cel care i-a atras pe micuții fani, încă de la prima sa apariție pe teren.

Cel mai bun jucător de la Galați a fost Bojovici, cu 24 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Ceilalți realizatori ai formației Phoenix au fost: Brandon, care a reușit primul său ”double-double” din acest sezon, cu 18 puncte, 10 recuperări și 4 ”assits”, Pesici (14 p, 6 r, 4 as), Guțoaia (4 p, 4 r, 1 as), Pîrlog (5 p, 9 as), Milovanovici (4 p, 2 r), Vizitiu și Bolobiță - câte două puncte.

Cu această victorie, Phoenix a urcat pe locul 8, cu 15 puncte. Următorul meci al echipei gălățene va avea loc, duminică, 18 decembrie, în deplasare, la BC Mureș Tg. Mureș. 

Altfel, echipa feminină a aceluiași club a câștigat, scor 84-71 (36-35), în fața formației CSBT Alexandria, în al doilea meci din returul Ligii Naționale.

Partida a fost foarte echilibrată, așa cum de altfel prevedea și antrenorul Eugenio Rodrigues înaintea meciului. În prima parte a jocului au fost doar două egalități (12-12 și 30-30), dar și  șase răsturnări de scor, la intrarea la pauză gălățencele având un singur punct avans. Situația s-a schimbat, când pentru Phoenix a urmat o serie de zece puncte consecutive, cu două coșuri de trei puncte reușite de Katie Rutan, care au dus echipa gălățeană la un ecart de 16 puncte (55-39), aceeași diferență înregistrându-se și la finalul sfertului al treilea (67-51). Intrarea în ultimul act a venit cu șapte puncte consecutive marcate de gazde, dar gălățencele au reușit să mărească, din nou, avansul, în urma celor două duble de la ”libere” ale lui Covile, respectiv a coșului de trei puncte realizat de Jackson.

Cea mai bună jucătoare de la Phoenix a fost Erica Covile, care a reușit încă un ”double-double”, cu 28 de puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive. Celelalte realizatoare de la Galați au fost: Shanice Steenholdt 23 puncte, 9 recuperări, 1 ”assits”, Katie Rutan (14 p, 4 r, 2 as), Jeanette Jackson (12 p, 4 r), Alexandra Dumitrache (5p, 1 r, 1 as), Romina Filip (2 p, 3 r, 11 as).  

După această victorie, Phoenix a urcat pe locul 4, cu un punct în fața CSU Olimpia Brașov, dar cu un meci în plus. Brașovul va juca, duminică seara, cu Sirius Tg. Mureș.

În următoarea etapă, Phoenix va juca, sâmbătă, pe teren propriu, cu Universitatea Cluj.  

 


Două victorii pentru Clubul Phoenix Galați, sâmbătă seara, una pe teren propriu, alta în deplasare, în meciuri contând pentru Liga Națională.

Echipa masculină a câștigat, scor 95-73 (55-34), în fața formației BCM U Pitești, în prima etapă a returului, iar fetele s-au impus, scor 84-71 (36-35), în fața CSBT Alexandria. 

Vom reveni cu amănunte.

Citit 1314 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2016 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.