Cei mai buni sportivi gălăţeni din acest an au fost sărbătoriţi la Gala “Penalty”
Foto: Foto Sorin Pană

Cei mai buni sportivi gălăţeni din acest an au fost sărbătoriţi la Gala “Penalty”
Campioana la hochei, CSM Dunărea, cea mai performantă dintre echipele gălăţene de seniori şi în 2016
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
  • Express TV a premiat cinci cluburi şi trei performeri în sporturi individuale
  • Premiu special pentru impresionanta carieră a handbalistei Daniela Goldic

Cei mai buni sportivi gălăţeni din acest an, însoţiţi de antrenori şi conducători de cluburi, şi-au dat întâlnire la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. În prezenţa unui numeros public, aici a avut loc Gala „Penalty” a Sportului Gălăţean , o festivitate de premiere a performerilor din sportul gălăţean în cursul acestui an, de către realizatorii emisiunii „Penalty”, a postului de televiziune Express TV, produsă de Gabi Chifu.

Echipei de hochei CSM Dunărea, care în acest an a câştigat al doilea titlu consecutiv de campioană naţională, i-a fost acordat Premiul „Toni Marcu”, aducându-se astfel şi un omagiu regretatului antrenor.

Clubul de baschet Phoenix a primit Premiul „Antonio Alexe”, în special pentru performanţa de a fi printre puţinele din ţară care au atât echipa feminină, cât şi masculină, în Liga Naţională. Ambele formaţii ale clubului Phoenix au ajuns în campionatul trecut până în play-off.

Premiul „Constantina Diţă” i-a fost acordat atletei Andreea Arsine, singura sportivă legitimată la un club gălăţean care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

O altă mare performeră în acest an, jucătoarea de tenis Patricia Ţig, care a devenit prima gălăţeancă din istorie ce a pătruns în primele 100 de locuri ale ierarhiei mondiale, a primit Premiul „Simona Halep”.

Pe scenă a urcat şi pugilistul profesionist Cristian Ciocan, căruia i s-a înmânat Premiul „Lucian Bute”, în special pentru performanţa de reintra în posesia centurii de campion european al versiunii WBO, la categoria grea.

Echipei de futsal United, care a obţinut medaliile de bronz în Liga I şi a încheiat anul în postura de lider, i-a fost acordat Premiul „Alin Ilie”, un omagiu adus regretatului jucător al formaţiei gălăţene.

Premiul „Laurenţiu Dumănoiu”, care poartă numele medaliatului cu bronz la Jocurile Olimpice din 1980, a fost decernat echipei masculine de volei Arcada, medaliată cu bronz a primei ligi naţionale.

Clubul de karate tradiţional Meykio, care a avut în acest an mulţi sportivi medaliaţi la Campionatul European şi cel Naţional, a primit Premiul „Dan Stuparu”.

Gala „Penalty” a mai răsplătit cu Premiul „Cristina Neagu” echipa de handbal a junioarelor IV de la United, care a devenit campioană naţională al doilea an la rând.

Un premiu special, „Luminiţa Huţupan”, i-a fost acordat Danielei Goldic, portar al echipei de handbal CSU Danubius, care la 45 de ani continuă să aibă evoluţii la cel mai înalt nivel în Liga Naţională.

Un nou moment festiv pentru sportul gălăţean va avea loc vineri, la Teatrul Muzical, de la ora 11.00, când va fi rândul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret să-i premieze pe performerii anului.

Citit 3633 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2016 10:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.