Arcada este foarte aproape de a elimina campioana și a intra în finala Cupei României

Arcada este foarte aproape de a elimina campioana și a intra în finala Cupei României
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa masculină de volei Arcada Galați a devenit mare favorită la calificarea în finala Cupei României, după ce a câștigat în deplasare, miercuri, partida tur din semifinale în fața campioanei naționale, SCMU Craiova, scor 3-1.

Partida a fost deosebit de echilibrată, cu excepția finalului de meci. Primul set a fost extrem de tensionat: Arcada a fost prima care s-a desprins uşor (9-12), dar replica formaţiei craiovene a fost imediată, gazdele luând la rândul lor un avans de trei puncte (17-14). Apoi, după restabilirea egalităţii la 18, s-a mers cap la cap până în prelungirile setului, unde s-a impus Arcada: 27-29.

În actul secund, la mijlocul acestuia echipa din Craiova a avut o zvâcnire, de la 15-15 s-a dus la 18-15, moment care a fost de ajuns pentru a egala la seturi, formaţia olteană gestionând bine acest avans de trei puncte: 25-22.

În setul al treilea primii care au „păşit” în faţă au fost cei de la Arcada (de la 14-13 la 14-17), gazdele au egalat repede, s-a continuat cu egalitate până la 21, după care Arcada a făcut trei puncte la rând şi părea să nu aibă emoţii. Totuşi, SCMU Craiova a reuşit să revină spectaculos de la 21-24, dar nu a putut rezista decât până la 26-26, setul fiind închis de Arcada la 26-28.

Al patrulea set a fost şi ultimul, cu mai multă constanţă din partea voleibaliştilor echipei gălăţene: s-au desprins de la 11-11 la 11-14, iar din acel moment s-au menţinut la conducerea jocului şi a scorului până la final (21-25), chiar dacă gazdele s-au remarcat prin puterea de luptă şi s-au apropiat de două ori la un singur punct.

Meciul retur se va disputa la Galaţi peste două săptămâni, Arcada având chiar şi varianta unei înfrângeri cu 2-3 pentru a se califica în finală.

Citit 1478 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2017 21:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.