”Spiritul OȚELULUI e cel mai puternic aici, acasă”! Fostele glorii salută revenirea pe stadionul istoric
Foto: Sonia Baciu

”Spiritul OȚELULUI e cel mai puternic aici, acasă”! Fostele glorii salută revenirea pe stadionul istoric
Fostele glorii, în tricourile SC Oţelul la meciul demonstrativ cu Naţionala Artiştilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Vestea că SC Oţelul va reveni pe stadionul cu acelaşi nume - CLICK AICI PENTRU DETALII - a fost primită cu entuziasm printre fotbaliştii de legendă ai echipei roş-alb-albastre, care consideră că acest pas demonstrează că din punct de vedere moral este vorba despre acelaşi Oţelul la care au jucat.

Viorel Tănase, care este şi membru-socios al noului club, este convins că va urma şi redobândirea trofeelor. „Revenirea pe stadionul nostru o consider ca o nouă autentificare că Oţelul de astăzi este continuatorul echipei la care am jucat, că este de fapt acelaşi Oţelul pe care îl ştim dintotdeauna. Trebuie să mulţumim şi Combinatului pentru că nu percepe vreo taxă în aceste momentele grele. Se vede că aceşti oameni, aceşti suporteri - membri socios, fac totul din pasiune şi am bucuria să mă număr şi eu printre ei. Sunt convins că şi trofeele vor reveni acasă, nu are cum să se identifice altcineva cu ele în afară de suporteri şi foştii jucători. Viitorul arată frumos, mai ales că suntem din nou acasă”, a spus „Tase”. 

"Acest tip de proiect este viitorul fotbalului"

Fostul căpitan al Oţelului a mai precizat că astfel de proiecte reprezintă una din puţinele soluţii de revitalizare a fotbalului în România. „Acesta este viitorul fotbalului românesc, acest model de proiect în care membrii socios să aibă mereu puterea de decizie. Sunt bineveniţi investitori, dar aceştia să nu fie majoritari la puterea de decizie, să nu se mai ajungă niciodată la dependenţă de un patron sau autoritate locală”, a adăugat Tănase.

Gelu Popescu, fotbalist din generaţia care învingea pe Juventus Torino în 1988, se aşteaptă ca în cel mult două sezoane echipa să ajungă în liga secundă. „Oţelul a reînviat, totdeauna există un nou început. Cu paşi liniştiţi, bine calculaţi, iată cât de frumos creştem. Revenirea pe stadionul nostru este un pas care consfinţeşte că vorbim de acelaşi Oţelul care a fost, este şi va fi mândria şi bucuria gălăţenilor, simt din tot sufletul asta. Să fie într-un ceas bun, în maximum doi ani să ne vedem în liga a doua şi cât mai curând acolo unde aceşti suporteri - membrii socios o merită şi istoria o impune, în Liga I”, a declarat Gelu Popescu.

Cristian Sîrghi, campion cu Oţelul în 2011, şi-a exprimat şi el bucuria revenirii pe stadionul considerat a fi acasă: „Mă bucur mult că au reuşit să se întoarcă pe stadionul marilor performanţe. Spiritul Oţelului este mult mai puternic acolo, asta va ajuta mult jucătorii. Galaţiul are nevoie de această echipă şi ca ea să joacă acasă. Sper să se ajungă cât mai repede acolo unde-i este locul, în Liga I”.

Sîrghi a estimat că acest pas important va aduce şi un plus financiar clubului. „Pe stadionul Oţelul sunt sigur că vor veni mult mai mulţi spectatori ca pe Siderurgistul, aspect care contează enorm şi pentru buget. Înseamnă încasări din bilete şi totodată devine atractiv şi pentru sponsori, care au astfel o mai mare vizibilitate publică dintr-un astfel de parteneriat”, a mai spus Sârghi.

Directorul de imagine al SC Oţelul, Iulian Apostol, şi el fost jucător al Oţelului, a spus ieri că este sigură disputarea meciul de baraj pentru promovare, din luna iunie, pe stadionul care poartă numele echipei, posibil chiar în nocturnă.

Citit 6822 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.