Gălăţeni, CAMPIONI naţionali la karate. Zece medalii de aur obţinute la Iaşi

Gălăţeni, CAMPIONI naţionali la karate. Zece medalii de aur obţinute la Iaşi
În imagine, campionii de la clubul Kodo
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Campionatul Naţional de Karate Tradiţional pentru juniori, cadeţi, tineret şi seniori a reunit, la Iaşi, peste 200 de sportivi, legitimaţi la 38 de cluburi din ţară. Dacă la nivel de copii, Meikyo Galaţi obţine de regulă cele mai bune rezultate, la Iaşi, la celelalte categorii de vârstă, s-au remarcat alte două cluburi de profil, care au avut 16 sportivi medaliaţi. Aceştia au obţinut calificarea la Campionatul Mondial din toamnă, de la Cluj-Napoca.

De la Kodo au participat zece sportivi, care au obţinut 26 de medalii şi cinci clasări pe locul al patrulea. La seniori, Mihai-Cristian Tâmpeanu a câştigat o medalie de aur (kata echipe), două medalii de argint (embu mixt şi kumite echipe) şi una de bronz (kata individual). La tineret, Anca Codreanu a obţinut două medalii de aur (kumite individual şi kata echipe), una de argint (enbu mixt) şi două de bronz (kata individual şi fuku go), Alex Butură - o medalie de aur (kata echipe) şi două de argint (kumite echipe şi enbu mixt), Alexia Găină - câte o medalie din fiecare (kata echipe, fuku go şi enbu mixt), la fel ca Daniel Epure (kata echipe, kumite echipe şi enbu mixt). La juniori, Bianca Moglan a obţinut două medalii de aur (kumite individual şi kata echipe) şi una de argint (enbu mixt), Bogdan Crăescu - una de argint (enbu mixt), una de bronz (kumite echipe) şi două locuri patru, Cosmin Guteş - una de bronz (kumite echipe) şi două locuri patru, Dragoş Homner - una de bronz (kumite echipe) şi un loc patru, iar Corina Dogaru - o medalie de argint (enbu mixt). Antrenorii clubului Kodo sunt Mihai-Cristian Tâmpeanu şi Alin Daiciu.

Cei de la Karate Club (antrenori Adrian Coman şi Nicolae Mărăndici) au câştigat opt medalii şi o clasare pe locul 4. La cadeţi, Mihai Drăguţ, aflat la prima evoluţie la această categorie de vârstă, a obţinut două medalii de argint (kata, individual şi echipe), Cosmin Şerban şi Victor Mirea - fiecare câte un argint, la kata echipe.

La juniori, Robert Istrate a cucerit medalia de argint (kumite), în timp ce Cristina Petcu, la primul an de juniorat, a obţinut medalia de bronz (kumite). La seniori, Roxana Stoica a cucerit două medalii de aur (kumite individual şi fuku go) şi o clasare pe locul patru.

Toţi aceştia vor participa la „Mondialul” de la Cluj, care va avea loc în perioada 3-5 noiembrie. Până atunci, la Galaţi, luna viitoare se va desfăşura Campionatul Naţional de karate tradiţional pentru copii, la care s-au calificat 62 de sportivi de la cele trei cluburi de profil din Galaţi.

În acest an, gălăţenii şi-au dublat numărul de medalii faţă de ediţia precedentă, de la 17 la 34 de medalii, din care zece sunt de aur.

Citit 2856 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2017 14:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.