Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
3 comentarii

UPDATE: Joi seară a avut loc o nouă întâlnire între cei de la Metalosport şi de la Universitate, în urma căreia s-a renunţat la asocierea dintre cele două părţi. Cel mai probabil, Universitatea "Dunărea de Jos" îşi va face propriul club de fotbal cu care va începe din Liga IV.


Echipa de fotbal Metalosport, singura dintre cele patru formaţii gălăţene din al treilea eşalon care se afla într-o situaţie de incertitudine, s-a înscris şi ea în competiţie. în ultimul moment. Cel puţin teoretic, în sezonul următor al Ligii a III-a vor fi patru formaţii din judeţul Galaţi: Oţelul, Sporting Lieşti, Avântul Valea Mărului şi Metalosport. Ieri a fost termenul-limită fixat de Federaţia Română de Fotbal pentru înscrierea în competiţie, iar în această ultimă zi a trimis documentele şi Metalosport, echipă care s-a confruntat cu mari probleme financiare în ultimul timp.

Soluţia încercată de Dorin Butunoiu, preşedintele Metalosport, este o asociere cu Universitatea „Dunărea de Jos”, care să sprijine prin asigurarea unei părţi din bugetul necesar. „Discuţiile sunt foarte avansate, aproape de finalizare. Director executiv al clubului ar urma să fie, din partea Universităţii, Cătălin Savu (n.r. - lector la Faculatea de Educaţie Fizică), antrenor principal - Damian Băncilă şi secund - Tudorel Pelin. Ne-au cerut să prezentăm exact situaţia economică a clubului, să ştie ce datorii sunt, lucrez acum la asta. Ideea de bază este să ajungem să plătim restanţele către jucători, chiar dacă unii nu mai continuă la noi. Trimitem şi la FRF documentele de înscriere”, a spus Butunoiu.

Totuşi, această asociere, care în urmă cu două zile părea a fi sigură, este posibil ca în ultimul moment să cadă, tocmai din cauza datoriilor mari pe care le-a acumulat acest club.

Metalosport a primit în acest an o subvenţie destul de mică din partea municipalităţii, suma de 100.000 de lei, iar în acest condiţii s-a ajuns ca sezonul trecut să fie încheiat cu un episod negativ fără precedent în fotbalul gălăţean: neprezentare la un meci acasă, cel din ultima etapă.

Citit 2180 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2017 14:44

3 comentarii

 • postat de sorinz Sâmbătă, 22 Iulie 2017 01:01 Link la comentariu
  0
  2

  E timpul ca CSU sa revina is in fotbal chiar din liga IV . E mai bine decat o noua clona cu Metalosport. Fotbalul studentesc trebuie revitalizat in Galati!!!!
  Hai CSU sau Stiinta sau Poli!!!!!!

  Raportează
 • postat de Alexander leg. a V a Macedonica Vineri, 21 Iulie 2017 17:10 Link la comentariu
  1
  1

  Autorul articolului sa citeze corect ,conform clasamentului din liga IIIa in anul trecut : Avantul Valea Marului, Sporting Liesti ,
  Metalosport si noua promovata -Otelul Galati !

  Raportează
 • postat de Geanina Vineri, 21 Iulie 2017 10:41 Link la comentariu
  1
  2

  Asa ar fi cel mai bine: sa avem 4 echipe galatene in Liga a 3-a, 2 echipe in Liga a 2-a si o echipa puternica in Liga 1 !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.