Schimbări în lot la United. Vor veni încă doi brazilieni

Schimbări în lot la United. Vor veni încă doi brazilieni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de futsal United Galaţi, vicecampioană naţională, a intrat în ultima săptămână de vacanţă, componenţa lotului pentru sezonul următor fiind în linii mari stabilită.

Formaţia antrenată de David Asandei, care a fost extrem de aproape sezonul trecut de titlul de campioană (finală pierdută la limită, cu 2-3 la general), îşi va relua antrenamentele luni, 31 iulie, sperând ca şi în campionatul următor să joace, cu sala plină, pentru medalii.

Vor fi patru modificări în lot, cu două plecări, respectiv doi jucători noi. Achiziţiile sunt deja perfectate şi este vorba de doi brazilieni. Pentru unul dintre ei, Adolpho Nascimento (24 de ani), adaptarea ar trebui să fie mai uşoară, pentru că a jucat deja în Europa, el venind de la campioana Serbiei, Ekonomac Kragujevac. Celălalt este tânărul Guilherme Varela (22 de ani), care vine din liga secundă braziliană. Integrarea lor în echipă ar trebui să fie una rapidă, ţinând cont că United mai are doi brazilieni în lot, Kailon Borges şi portarul Wellington "Nene".

În schimb, echipa gălăţeană a pierdut doi jucători importanţi, cu mare experienţă. Ion Al-Ioani, care se afla la final de contract cu United, a anunţat clubul că se retrage din activitatea competiţională. "Are 35 de ani, îl înţeleg, deşi ne-ar fi putut fi în continuare foarte util. Vrea să se retragă acasă, la Tg. Jiu, a intrat într-o afacere şi vrea să se dedice acesteia", a explicat antrenorul David Asandei.

Cealaltă plecare va fi şi ea greu de compensat, fiind vorba de Emanuel Moldoveanu, golgeterul echipei în sezonul trecut, cu 27 de goluri marcate. Deşi mai avea contract cu United, acesta a primit o ofertă mult mai avantajoasă din punct de vedere financiar, din Germania. "Are 33 de ani, e normal să se gândească şi la viitorul lui nu doar din punct de vedere sportiv. I se oferă mult peste ce puteam noi să-i dăm, şi-a făcut din plin datoria faţă de noi şi nu avea sens să ne opunem. În plus, oarecum în schimbul dezlegării, clubul german ne-a invitat la un stagiu de pregătire acolo, pe cheltuiala lor, care include şi participarea la un turneu", a mai spus David Asandei.

Două turnee în ţară

În programul de pregătire, United are stabilită participarea la un turneu amical, "Cupa Iaşiului", pe 10 şi 11 august, iar pe 18 şi 19 august va fi gazda tradiţionalului  turneu "Memorialul Nicolae Rainea". Campionatul va începe o săptămână mai târziu, pe 27 august, mai devreme ca niciodată, pentru ca jucătorii echipei naţionale să aibă meciuri oficiale "în picioare", cele ale primelor două etape, înaintea meciurilor de baraj cu Georgia, pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de anul viitor.

Citit 941 ori Ultima modificare Luni, 24 Iulie 2017 22:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.