Gălățeanul Damian Băncilă, noul antrenor al SC Oțelul

Gălățeanul Damian Băncilă, noul antrenor al SC Oțelul
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

SC Oțelul Galați a ajuns la un acord cu tehnicianul Damian Băncilă pentru a ocupa funcția de antrenor principal al echipei. Acesta va fi ajutat de antrenorul secund Eugen Baștină și preparatorul fizic Alexandru Ciobanu. 

Băncilă va fi antrenorul principal al SC Oțelul Galați, acesta ajungând la o înțelegere cu managementul clubului gălățean pentru a pregăti echipa în sezonul următor, în care va aborda promovarea în Liga a II-a. Tehnicianul în vârstă de 49 de ani va semna un contract valabil pe un sezon cu posibilitatea de prelungire în cazul îndeplinirii obiectivului propus.

După o carieră de jucător în care a evoluat și pentru Oțelul, între anii 1991-1993, experiența de tehnician a lui Damian Băncilă se leagă în totalitate de zona Moldovei, aventura sa în lumea antrenoratului fiind începută la echipa FC Dunărea, ca antrenor secund al lui Mihai Ciobanu, pe care l-a urmat şi în următorul mandat de doi ani de la FC Botoşani.

Oţelul, invitată să joace cu Steaua şi “U” Cluj

Altfel, echipa de fotbal Oţelul Galaţi a intrat într-o perioadă importantă de pregătire a viitorului sezon în Liga a III-a, un stagiu centralizat în regim de semicantonament.

Profitând de facilităţile de la stadion, Oţelul îşi face pregătirea centralizată în Galaţi. Antrenorul interimar Eugen Baştină conduce câte două antrenamente pe zi, între ele jucătorii odihnindu-se în minihotelul stadionului, fără să rămână şi peste noapte, cu excepţie celor care nu sunt din Galaţi.

În ceea ce priveşte lotul, s-a semnat contractul şi cu mijlocaşul gălăţean Alexandru Chebac, care în ultimii trei ani a jucat la Dunărea Călăraşi, Delta Tulcea şi Academica Clinceni. În schimb, revenirea lui Ciprian Milea la Oţelul nu mai este de actualitate, fotbalistul cu experienţa primei ligi alegând să dea curs ofertei altui club, confom celor din clubul gălăţean.

Primul joc amical al verii ar urma să aibă loc pe 29 iulie, cu Sporting Lieşti, iar pe 4 august este programat un meci de verificare cu echipa brăileană Sportul Chiscani. Apoi, este foarte posibil să se dea curs invitaţiei celor de la Steagul Roşu Braşov de a participa la un turneu cu echipe de tradiţie, în mare parte renăscute de suporteri, posibil CSA Steaua şi Universitatea Cluj. Ulterior, mai sunt programate alte două jocuri de verificare, cu Farul Constanţa, pe 12 august, şi cu Viitorul II Constanţa, pe 19 august.

Citit 3327 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Iulie 2017 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.