FOTBAL FEMININ | S-au hotărât să atace promovarea în prima ligă

FOTBAL FEMININ | S-au hotărât să atace promovarea în prima ligă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de fotbal feminin FC Universitatea Galaţi va aborda noul sezon din Liga a II-a cu un obiectiv ambiţios, promovarea în eşalonul de elită, mizând şi pe venirea unor jucătoare de valoare şi, totodată, cu mare experienţă în prima ligă.

Cei doi fondatori, conducători şi antrenori ai FC Universitatea, Alexandru Caracaş şi Gabriel Călinescu, au anunţat că s-au hotărât să înceapă noul sezon având ca ţintă promovarea în Liga I (noua denumire a Superligii din sezonul precedent), chiar dacă asta înseamnă asumarea unor riscuri. Pentru atingerea acestui obiectiv, este însă nevoie de o suplimentare a sprijinului financiar de la municipalitate. S-au primit promisiuni în acest sens, iar cum timpul nu le permite să aştepte până la concretizarea acestora în apropiata rectificarea bugetară a Consiliului Local, au decis să rişte şi să fortifice lotul pe baza acestor promisiuni.

Două reveniri marcante la Galaţi

Astfel, FC Universitatea a ajuns la acorduri cu trei noi jucătoare, a căror legitimare urmează să fie înregistrată la federaţie în această săptămână: Diana Năcuţă, Monica Benţoiu şi Loredana Nica. Năcuţă este portarul echipei naţionale de junioare Under 17 şi vine de la CSM Paşcani, sub formă de împrumut pentru un an.

Celelalte două, Nica şi Benţoiu, sunt fotbaliste cu mare experienţă şi valoare demonstrată, ambele revenind acum la Galaţi, unde s-au lansat în fotbalul de performanţă ca jucătoare ale fostei echipe Oţelul.

Loredana Nica, care începuse sportul de performanţă ca portar de handbal, a fost, pe vremea când juca la Oţelul, golghetera echipei, perioadă în care era convocată des şi la echipa naţională. Ambele vin de la Navobi Iaşi, unde au terminat sezonul trecut pe locul al doilea în prima ligă şi au jucat finala "Cupei României".

De altfel, chiar Navobi se anunţă a fi principala contracandidată la câştigarea ligii secunde şi promovare, după ce formaţia din Iaşi, având o situaţie financiară delicată, a decis să nu se mai înscrie în primul eşalon, ci în Liga a II-a.

Gabriel Călinescu şi Alexandru Caracaş ne-au mai spus că în stabilirea promovării ca obiectiv a contat mult şi faptul că au reuşit să-şi păstreze aproape toate jucătoarele din sezonul precedent, lucru deloc uşor de realizat în condiţiile în care talentata Carmen Marcu, spre exemplu, a fost dorită de campioana Olimpia Cluj.

Singura excepţie o reprezintă Andreea Plic, care este plecată în Italia şi nu se ştie dacă va mai reveni la echipă.

Campionatul Ligii a II-a, Seria I, va începe pe 17 septembrie, FC Universitatea având un program avantajos, care îi permite să spere la punctaj maxim după primele patru etape, în care va juca cu: Onix Rm. Sărat (deplasare), Armonia Dolheşti (a), Măgura Bacău (d) şi Real 2 Craiova (a). Partidele dificile vor fi în ultimele trei etape ale turului, cu Navobi (d), Selena Constanţa (a) şi Viitorul Reghin (d).

Vicecampioanele Loredana Nica şi Monica Benţoiu revin la Galaţi, alături de portarul echipei naţionale de junioare U17.

Citit 1771 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2017 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.