Supercupa deschide sezonul pentru OȚELUL. Evenimentul este umbrit de un conflict între fanii din galerie şi conducere

Supercupa deschide sezonul pentru OȚELUL. Evenimentul este umbrit de un conflict între fanii din galerie şi conducere
Oţelul începe sezonul la Valea Mărului fără a avea alături suporterii din Peluza Nord
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Primul meci oficial pentru Oţelul după promovarea în Liga a III-a va fi din postura de campioană a eşalonului patru gălăţean, urmând s-o întâlnească pe câştigătoarea Cupei României, faza judeţeană, formaţia Zimbrul Slobozia-Conachi. Supercupa judeţeană va avea loc duminică, de la ora 11,00, pe stadionul „Profesor Costică Popovici”, din Valea Mărului.

Pentru Oţelul va fi ultimul test în condiţii de joc oficial înaintea începerii campionatului Ligii a III-a, într-o formulă schimbată substanţial faţă de sezonul trecut, cu un nou antrenor principal, Damian Băncilă, şi cu un lot în care mai sunt doar nouă dintre jucătorii ce au obţinut promovarea în urmă cu două luni: Vlasie, Enache, Ilie, Manău, Ciurea, I. Codreanu, Bahnaşu, Pavel şi Perju.

De altfel, pentru trei dintre jucătorii Oţelului din sezonul trecut, Tudosă, Ruben Codreanu şi Năpârlică, va fi un meci special din punct de vedere emoţional, pentru că vor fi în cealaltă tabără, în postura de adversari ai fostei lor echipe, ca jucători la Zimbrul. Şi un al patrulea, Scutaru, este aproape de a ajunge la echipa din Slobozia-Conachi, aşteptând „dezlegarea” de la Oţelul.

Pentru Zimbrul, lucrurile s-au complicat din punct de vedere al programului după ce FRF a anunţat că meciurile din faza a doua naţională a Cupei României vor avea loc marţi, astfel că va avea doar o zi de pauză între disputa din Supercupă şi cea cu Avântul Valea Mărului, din Cupă.

Oţelul, fără galerie!

Dacă lucrurile nu se vor rezolva până la ora meciului, Oţelul va juca Supercupa fără nucleul de suporteri din galerie. Grupările de fani ce formează Peluza Nord ne-au trimis un comunicat prin care anunţă că-şi suspendă activitatea în urma nemulţumirilor faţă de conducerea clubului. „În urma nenumăratelor încercări de a se ajunge la un numitor comun cu o parte din membrii conducerii, Peluza Nord Galaţi a luat decizia de a-şi suspenda activitatea pe o perioada nedeterminată [...] Peluza Nord Galaţi cere pe această cale îndepărtarea din cadrul clubului a persoanelor rău intenţionate şi respectarea principiilor ce au stat la baza acestui proiect”, se spune în comunicat.

Printre cauzele acestei decizii se precizează „lipsa transparenţei şi comunicarea defectuoasă, încercarea de a ni se impune locul pe stadion” sau lipsa susţinerii, printr-un mesaj public, a jucătorilor şi suporterilor care au avut de suferit în urma incidentelor cu forţele de ordine de la meciul retur al barajului de promovare. „În rezumat, este vorba de faptul că la începutul proiectului eram toţi uniţi, acum sunt ei, cei din conducere, şi noi, din păcate separaţi. Întâlnirea săptămânală cu cei din conducere ajunge mereu la tonuri ridicate”, a spus Daniel Ursu, unul dintre liderii grupului Steel Boys.

De partea cealaltă, cei din conducerea executivă a clubului au spus că au cerut acestor suporteri să nu mai stea la meciuri în Tribuna I şi să revină în spaţiul delimitat din Peluza Nord pentru că aşa le-a fost cerut de către Jandarmerie, mai ales în condiţiile în care clubul a plătit deja o amendă de 10.000 de lei.

Cornel Romeo Moisescu, preşedintele clubului, crede că este o decizie exagerată şi că va continua să fie deschis dialogului pentru depăşirea acestui moment tensionat. „Regret atitudinea suporterilor din Peluza Nord şi sper că vor înţelege că şi greşesc şi că vor reveni cât mai curând alături de echipă. E greu să mulţumeşti pe toată lumea. Transparenţă există, orice membru asociat are acces la orice informaţii despre activitatea clubului. Suntem deschişi la dialog, aşa cum am fost şi până acum, pentru rezolvarea acestui aşa-zis diferend. Ne întâlnim în fiecare zi de luni, oricine doreşte, este binevenit. Poate s-a greşit de ambele părţi, poate adevărul este undeva la mijloc. Oţelul trebuie să meargă doar înainte şi am încredere că împreună vom promova. Îi asigur pe toţi suporterii că suntem devotaţi Oţelului şi deschişi la dialog”, a declarat Moisescu.

Comunicat din partea clubului

Conducerea Suporter Club Oțelul și-a exprimat punctul de vedere după decizia de autosuspendare a celor din Peluza Nord și prin intermediul unui comunicat de presă, pe care îl redăm integral:

"SC Oțelul Galați își anunță regretul că Peluza Nord Galați a luat decizia de a-și suspenda activitatea pe o perioadă nedeterminată și în urma comunicatului emis de către cel mai activ grup de suporteri oțelari clubul se face nevoit să vină cu anumite precizări pentru buna informare a comunității roș-alb-albastre.

În primul rând, considerăm că Peluza Nord Galați este o entitate ce a contribuit decisiv la nașterea proiectului SC Oțelul Galați, alături de ceilalți suporteri ce s-au alăturat demersului de a reclădi clubul fanion al orașului nostru. Astfel, conform principiului unității între suporteri ce a stat la baza startului acestui club în urmă cu un an, ne arătăm preocuparea față de situația actuală și credem cu tărie că doar împreună putem reuși să aducem Oțelul acolo unde îi este locul. În acest sens, SC Oțelul Galați va avea mereu ușile deschise pentru orice suporter interesat de activitatea clubului, ba mai mult, considerăm că doar din interior se pot anihila posibilele derapaje, astfel încât îi invităm pe toți cei care doresc să se implice să vină alături de noi și să încercăm împreună să reconstruim cel mai titrat club al Moldovei.

Reiterăm faptul că în urma alegerilor de anul trecut Consiliul Director al clubului este condus exclusiv din suporteri ce au fost de la început în organizarea proiectului, ba mai mult, și o mare parte a executivului este formată din fani ai Oțelului. De asemenea, menționăm că toate aceste persoane sunt voluntari și membri ai clubului și nu sunt remunerați, de altfel toate pozițiile din club fiind în acest moment ocupate pe bază de voluntariat, cu excepția departamentului sportiv ce cuprinde staff-ul tehnic și jucătorii echipei. Având în vedere acest fapt, trebuie specificat că majoritatea celor care muncesc zilnic pentru club fac sacrificii pentru a-și dedica timpul liber în slujba Oțelului, iar progresul înregistrat în acest an de activitate a fost unul evident, atât din punct de vedere sportiv, cât și din punct de vedere al imaginii, marketing-ului, organizare etc. Raportându-ne la aceste condiții, pe lângă părțile pozitive, trebuie să recunoaștem și anumite carențe în procesul de comunicare cu fanii, lucruri pe care vom încerca să le remediem în cel mai scurt timp, motiv pentru care întărim ideea că avem nevoie de implicarea a cât mai mulți suporteri pentru activitatea organizatorică a clubului.

Reamintim că membrii oficiali au fost informați periodic cu privire la bugetul de venituri și cheltuieli al clubului, iar orice membru interesat o poate face în mod detaliat conform condițiilor specificate în statut. De asemenea, în următoarele rapoarte membrii socios vor observa că jucătorii aduși în această perioadă au semnat cu Oțelul din postura de jucători liberi de contract și fără alte pretenții financiare din partea terțelor persoane, reprezentanți legali sau impresari, indiferent de numele acestora. Asigurăm toți membrii asociați că principiul transparenței va fi respectat în continuare, iar tot bugetul va fi folosit în interesul exclusiv al clubului.

În plus, SC Oțelul Galați a păstrat din lotul cu care a obținut promovarea 9 jucători și ar fi dorit continuarea colabărării și cu alți componenți din sezonul trecut dacă ar fi putut avea statutul de fotbaliști profesioniși și nu ar fi ales să își continue activitatea la locurile actuale de muncă.

Ne exprimăm, de această dată și public, indignarea față de evenimentele înregistrate la returul jocului de baraj de promovare în Liga 3,  cu siguranță ne-am fi dorit să sărbătorim în alt mod îndeplinirea obiectivului stabilit. Dincolo de normele de siguranță impuse de legile care organizează orice eveniment sportiv, considerăm că integritatea jucătorilor și a suporterilor noștri trebuie să fie o prioritate a clubului, tocmai din acest motiv vom încerca ca pe viitor să luăm măsurile ce se impun pentru asigurarea unui climat adecvat pentru disputarea în bune condiții a partidelor de pe teren propriu și crearea, cu sprijinul suporterilor, unei atmosfere demne de o echipă de tradiție.

În final, facem un apel către toți suporterii echipei la unitate, așa cum am stabilit împreună la înființarea acestui proiect: Destul am stat separaţi, trebuie să învăţăm că puterea stă în numărul cât mai mare de suporteri implicaţi în proiect. Fiecare grupare de suporteri şi fiecare suporter în parte trebuie să înveţe să conlucreze cu ceilalţi. Trebuie să învăţăm să lăsăm de la noi de dragul Oţelului”.

Citit 3475 ori Ultima modificare Vineri, 18 August 2017 22:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.